Ministerul Turismului din Israel: ''Pacientul 17'', internat la spitalul Dimitrie Gerota, a fost cazat în teritoriile palestiniene

Ministerul Turismului din Israel: ''Pacientul 17'', internat la spitalul Dimitrie Gerota, a fost cazat în teritoriile palestiniene

Românul de 60 de ani, infectat cu noul coronavirus şi internat la Spitalul de Urgenţă "Dimitrie Gerota" din Bucureşti, a călătorit în teritoriile palestiniene, în perioada 21-26 februarie 2020, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Ministerului Turismului din Israel.

Potrivit oficialilor israelieni, "Pacientul 17", cum fost denumit în mass media, a fost cazat la Hotel "Taybeh Golden" din oraşul Ramallah şi la Hotel "Ambasador" din oraşul Bethleem, ambele situate în teritoriile palestiniene. "Nu avem informaţii până la acest moment referitor la o posibilă şedere a lui in Israel. Persoana în cauză a revenit în România la bordul cursei El Al - LY572", susţin sursele citate.

"Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru a obţine informaţii exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalţi pasageri sosiţi din Israel care au fost depistaţi cu coronavirus. Menţionăm faptul că iniţiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din acelaşi grup sau dacă au călătorit cu aceeaşi cursă aeriană cu pacientul infectat şi să ia de urgenţă măsurile care se impun. Când vom primi informaţiile oficiale, vă vom informa", au precizat oficialii din Ministerul Turismului din Israel.

Pe de altă parte, pentru a opri răspândirea virusului, Guvernul israelian a anunţat, în urmă cu două zile, luarea deciziei de a înăspri condiţiile de acces în Israel, timp de 14 zile.

În acest sens, începând cu ziua joi, 12 martie, ora 20:00, autorităţile vamale din Israel vor permite accesul în ţară doar acelor persoane care vor face dovada că pot intra în carantină pentru 14 zile de la momentul intrării în ţară.

"Carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar în cadrul unei locuinţe private. Măsura se aplică persoanelor de orice naţionalitate/cetăţenie. Turiştii aflaţi deja în Israel îşi vor desfăşura în mod normal sejurul, până la finalul acestuia. Începând din seara aceasta, la ora 20:00, va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetăţenilor statului Israel sau turiştilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie in Israel). Toate punctele vamale terestre sunt, de asemenea, închise", se precizează în comunicat.

Grupul de Comunicare Strategică informa, luni, 9 martie, că pacientul de 60 de ani de la Spitalul de Urgenţă "Dimitrie Gerota" din Bucureşti depistat ca fiind pozitiv la virusul COVID-19 prezintă o stare generală stabilă.

"Bărbatul a fost internat în data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID-19. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă", conform Guvernului.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Bogdan Despescu, a anunţat, marţi, că Poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false, în cazul bărbatului de la Spitalul "Dimitrie Gerota" din Capitală, depistat pozitiv cu noul coronavirus. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică