Ministerul Turismului va sesiza Poliţia în cazul asociaţiei care a abandonat copiii în Japonia

Ministerul Turismului va sesiza Poliţia în cazul asociaţiei care a abandonat copiii în Japonia

Ministerul Turismului va sesiza Poliţia pentru a deschide o anchetă în cazul asociaţiei care a organizat tabere în Japonia pentru câteva zeci de copii pe care i-a abandonat acolo, se arată într-un comunicat al ministerului, remis, joi, AGERPRES.

Din dispoziţia ministrului Turismului, Bogdan Trif, două echipe de control s-au deplasat la adresele din Bucureşti şi din Târgu Jiu ale Asociaţiei Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile după ce Ministerul Turismului s-a autosesizat în cazul copiilor abandonaţi de organizatori în tabăra organizată la Tokyo, în Japonia, de asociaţia respectivă.

Echipa de control care a desfăşurat acţiunea la sediul din Bucureşti nu a putut lua legătura cu reprezentanţii asociaţiei, întrucât la apartamentul unde este declarat sediul se afla doar proprietara imobilului, care a declarat că acolo nu a avut loc niciodată vreo activitate economică. Inspectorii din cadrul Direcţiei Control a Ministerului Turismului au încheiat o notă de constatare.

Cea de-a doua echipă de control a mers la sediul asociaţiei de la Târgu Jiu însoţită de un echipaj al SICE din cadrul IPJ Gorj, însă nici la această adresă nu i-au găsit pe reprezentanţii Asociaţiei Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Urmează ca reprezentanţii asociaţiei să fie sancţionaţi pentru că au desfăşurat activităţi de turism fără a deţine licenţă şi în paralel Ministerul Turismului va sesiza Poliţia pentru a deschide o anchetă.

Ministerul face încă o dată menţiunea că, în anul 2017, inspectorii instituţiei au sancţionat această asociaţie cu suma de 30.000 de lei pentru că desfăşura activităţi specifice unei agenţii de turism fără a deţine, însă, licenţă de turism.

Asociaţia organiza excursii sub pretextul unor tabere pentru copii. Controlul de la acea vreme s-a desfăşurat în urma unei sesizări depuse de un părinte care a fost nemulţumit şi a considerat că minorii care au luat parte la acea tabără au fost puşi în pericol.

Reprezentanţii operatorului economic au contestat sancţiunile în instanţă, iar, în primă fază, deşi Ministerul Turismului a depus un dosar complet care cuprindea toate constatările, documentele şi plângerile părinţilor, instanţa a dat câştig de cauză asociaţiei.

Ministerul Turismului a contestat decizia, iar acum procesul urmează să fie analizat de o instanţa judecătorească superioară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...