Miniștrii de Externe din Europa, solidari cu România. Ce a transmis șefa diplomației franceze

Miniștrii de Externe din Europa, solidari cu România. Ce a transmis șefa diplomației franceze

Mai mulți răniți în urma tragediei de la Crevedia au fost transferați sau urmează să plece către spitale din mai multe state europene.

Catherine Colonna, ministrul de externe al Franței

Catherine Colonna, ministrul de Externe al Franței, a transmis condoleanțe familiilor victimelor exploziilor de sâmbătă de la Crevedia. Într-o postare pe X, ea a salutat eroismul pompierilor români răniți șia declarat că țara sa este gata să acorde ajutor medical.

„Solidaritate cu România și condoleanțe apropiaților victimelor exploziei unei stații GPL aproape de București. Printre răniți sunt numeroși pompieri: salut eroismul lor. Franța este gata să acorde ajutor medical”, a transmis ministrul francez de externe pe X.

La rândul său, ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, i-a mulțumit omoloagei din Franța pentru mesajul său de solidaritate.

Mesaje de solidaritate cu România au venit și de la ministra de externe a Bulgariei, Mariya Gabriel, și de la ministrul ceh de externe, Jan Lipavsky.

România a activat sâmbătă Mecanismului de Protecție Civilă prin care solicită sprijin statelor europene.

Mai mulți răniți au fost transferați sau urmează să plece către spitale din mai multe state europene, precum Germania, Austria, Italia și Norvegia.

Potrivit datelor prezentate duminică de Ministerul Sănătății, din cei 58 de răniți în urma exploziei de la Crevedia , Dâmbovița, opt au fost externate, 2 transferate la Bruxelles și 2 la Milano, în timp ce alți 8 vor lua calea Germaniei, Austriei și Norvegiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?