Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ministrul Agriculturii: Pentru prima dată în România acordăm subvențiile agricole începând cu 23 februarie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat, joi, că subvențiile agricole au fost acordate anul acesta începând cu 23 februarie, pentru prima dată în România.

"Am înscris în bugetul Ministerului Agriculturii suma necesară pentru acordarea tuturor subvențiilor pentru fermieri. Ne-am organizat eliminând rămânerile în urmă privind controlul în termen. Am operaționalizat sistemul de prelucrare și procesare a datelor, am transferat la timp sumele de la Ministerul Finanțelor în contul APIA printr-o colaborare perfectă între cele două ministere. (...) Așa se face că, pentru prima dată în România, acordăm subvențiile începând cu data de 23 februarie anul acesta. (...) La această dată s-au procesat acte pentru 481.814 fermieri, ceea ce reprezintă 71%, cu o sumă totală de 48.138.374 euro", a declarat Daea, la începutul ședinței de Guvern.

El a precizat că pe 10 martie începe și acordarea subvențiilor pentru zootehnie.

"Anul trecut, aceste subvenții s-au dat în iunie, iulie. Anul acesta fermierii iau banii când lucrările se execută în câmp. E un respect al nostru față de efortul fermierilor și este un angajament politic pe care ni l-am asumat și pe care îl ducem la îndeplinire", a adăugat ministrul.

Demnitarul a precizat că ministerul pregătește și plata subvențiilor pentru anul agricol 2017.

"Pregătim anul de plată 2017 pentru că în agricultură anii agricoli nu se suprapun cu anii calendaristici. Am luat toate măsurile organizatorice, măsurile tehnice de raționalizare a efortului uman în așa fel încât în data de 1 martie au început depunerile de cereri, iar azi, la această oră, prin datele pe care noi le procesăm, în România s-au depus 6.020 de cereri, față de 2.490 cereri, anul trecut", a spus Petre Daea.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că "partea covârșitoare" a subvențiilor în agricultură va fi plătită până la 31 martie.

"Luna martie e o lună extrem de importantă în care trebuie să dăm subvenții. Eu nu mă îndoiesc că pe finalul acestei luni, 31 martie, partea covârșitoare a subvențiilor care trebuie date către agricultori vor fi plătite", a declarat Grindeanu.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Claudia Stănescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Derută șobolănească la Antena 3! Bunicul Luizei l-a făcut muci în direct pe Nicolicea! R.Dumitrescu mai că făc…

2 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

3 CULISE / De ce tace Iordache? Păi șeful de la Permise e omul lui. Dar și nașul avocatei lui Dincă! Cumpănașule, …

4 Mafia PSD / Fostul șef al Poliției Caracal urma să fie reținut într-un dosar de cămătărie instrumentat de DIICOT…

5 Ce capcană ar pregăti PĂPUȘARII României! Iar mergem degeaba la vot?

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic