Ministrul Alexe: Vreau să îi văd cu cătuşe pe cei care fură din pădurile private sau publice

Ministrul Alexe: Vreau să îi văd cu cătuşe pe cei care fură din pădurile private sau publice

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, luni, în cadrul unui control efectuat la Ocolul Silvic Ghimeş Făget, că îşi doreşte ca toţi cei care fură din pădurile private sau de stat să răspundă în faţa legii.

La Ocolul Silvic Ghimeş Făget s-a constatat, în urma unui control al Gărzii Forestiere, că a fost furată o cantitate de 670 metri cubi de lemn din doborâturi, în valoare de 410.000 lei.

"Eu, ca ministru, fie că vorbim de acest ocol, fie că vorbim de orice altă suprafaţă împădurită a României, vreau să îi văd cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care fură din pădurile private sau publice ale statului. Este de datoria noastră să păzim cât se poate de bine fondul forestier. Toţi cei care se fac vinovaţi pentru furt, pentru abuz în serviciu sau pentru neglijenţă, să plătească în faţa legii. Lupta cu cei care taie ilegal din pădurile României este în plină desfăşurare", a declarat ministrul Costel Alexe.

În urma controlului la Ocolul Silvic Ghimeş Făget, care administrează păduri de pe teritoriul judeţelor Neamţ şi Bacău, inspectorii Gărzii Forestiere au descoperit că trei firme au exploatat ilegal lemnul provenit din doborâturi.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a precizat că inspectorii Gărzii Forestiere au înaintat Parchetului trei dosare penale pe numele firmelor respective, le-au retras certificatele de atestare şi le-au amendat cu 52.000 lei.

"Vom acţiona fără jumătăţi de măsuri, fără compromisuri, şi toţi cei care se fac vinovaţi de furt, de neglijenţă, de sprijin pentru cei care au în sânge aceste infracţiuni, să plătească. M-aş bucura foarte mult să îi vedem la puşcărie. (...) Îmi doresc foarte mult ca împreună cu populaţia şi mai ales inspectorii de la Gărzile Forestiere, Poliţia Jandarmeria, judecători şi procurori să facem în aşa fel încât în România să stârpim pe toţi cei care taie pădurea ilegal, să îi pedepsim şi evident să protejăm pădurea", a mai afirmat Costel Alexe.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a mai adăugat că în România media anuală doborâturilor este, pentru ultimii 7 ani, de 3,7 milioane metri cubi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria