Ministrul Apărării - convorbire cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli

Ministrul Apărării - convorbire cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a avut joi o convorbire oficială, în sistem videoconferinţă, cu amiralul Robert P. Burke, şeful Comandamentului NATO al Forţelor Întrunite (Joint Force Command - JFC) de la Napoli.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, la contribuţia ţării noastre în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe realizările în domeniul securităţii şi apărării, precum şi referitoare la importanţa acordată de România operaţiilor, misiunilor şi activităţilor aliate la care ţara noastră participă constant, informează MApN, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, ministrul Apărării a reiterat determinarea României de a contribui activ la consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO în regiune, prin implementarea măsurilor şi proiectelor subsumate prezenţei avansate adaptate (tFP) în toate domeniile.De asemenea, Nicolae Ciucă a subliniat "importanţa întăririi prezenţei aliate pe teritoriul naţional, în vederea contracarării ameninţărilor şi stabilizării situaţiei volatile de securitate din zona Mării Negre".

Ministrul Apărării i-a mulţumit amiralului Burke pentru sprijinul permanent oferit de JFC Napoli în procesul de operaţionalizare a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est de la Bucureşti (HQ MND-SE), precum şi în cel de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE), care va avea sediul la Sibiu, precizează comunicatul.

Discuţiile oficiale au avut loc în marja împlinirii a cinci ani de la înfiinţarea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, una dintre structurile multinaţionale aliate înfiinţate pe teritoriul României, cu rol în întărirea capacităţii de comandă şi control a arhitecturii regionale a NATO, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla