Ministrul Apărării a transmis condoleanţe familiei militarului român care a murit într-un spital din Germania

Ministrul Apărării a transmis condoleanţe familiei militarului român care a murit într-un spital din Germania

Ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe familiei militarului român decedat într-un spital din Germania, unde a fost internat după ce a suferit un anevrism cerebral în timp ce se afla în misiune în Afganistan.

Într-o postare pe Facebook, Ciucă a scris că a primit "cu mare durere vestea decesului plutonierului adjutant-principal Gicu-Florin Spulber, pe patul de spital de la Landstuhl".

"Transmit familiei îndoliate, în nume personal şi al întregului Minister al Apărării Naţionale, sincere condoleanţe. Vă asigur că vă vom rămâne aproape în greaua încercare şi că vom păstra veşnică amintirea plutonierului adjutant-principal Gicu-Florin Spulber. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a postat ministrul pe contul său de Facebook.

Ministrul Apărării a precizat, de asemenea, că subofiţerul Gicu Florin Spulber "a fost un militar excelent pregătit pentru misiunile complexe încredinţate, un camarad destoinic şi un prieten devotat".

"Veteran al teatrelor de operaţii, Gicu-Florin Spulber şi-a îndeplinit cu credinţă datoria faţă de ţara pe care a iubit-o cu toată fiinţa, fiind la a treia misiune în Afganistan. A fost un militar excelent pregătit pentru misiunile complexe încredinţate, un camarad destoinic şi un prieten devotat. Din păcate, cu toate eforturile echipelor medicale de la Kandahar şi Landstuhl, camaradul nostru de arme a pierdut cea mai importantă dintre bătăliile pe care le-a purtat cu atâta curaj: cea cu boala venită pe neaşteptate şi cu o gravitate maximă", a mai scris Nicolae Ionel Ciucă.

Un militar român a decedat, sâmbătă, într-un spital din Germania, în urma unui anevrism cerebral pe care l-a suferit în timp ce se afla în misiune în Baza Militară din Kandahar din Afganistan, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber a decedat în Centrul Medical Regional din Landstuhl, unde a fost transferat în cursul nopţii de joi spre vineri.

"Militarul se afla în misiune cu Batalionul 21 Protecţia Forţei Viperele Negre şi suferise o ruptură de anevrism cerebral miercuri, în data de 11 martie. După stabilizarea de către echipa medicală a batalionului, militarul a fost internat de urgenţă la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar, de unde a fost transferat, în noaptea de 12 spre 13 martie, pe cale aeriană, în Germania, la Centrul Medical Regional din Landstuhl al Armatei SUA. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu a supravieţuit", se precizează în comunicatul MApN.

Militarul avea 51 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 1989 şi participa la a treia misiune în Afganistan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

2 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

3 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...