Ministrul Apărării anunță recrutarea unui epidemiolog militar renumit, generalul de brigadă în retragere Florin Paul

Ministrul Apărării anunță recrutarea unui epidemiolog militar renumit, generalul de brigadă în retragere Florin Paul

Ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, a anuntat miercuri numirea in functia de consilier pentru domeniul medical a generalului Florin Paul, medic epidemiolog militar cu zeci de ani de experienta dobandita in misiuni ONU si NATO, in zona fierbinti ca Somalia si Angola.

"Am luat decizia de a-l aduce in echipa pe domnul doctor Florin Paul care, incepand de astazi, este consilierul meu in domeniul medical. Doctorul Florin Paul este general de brigada in retragere, medic epidemiolog ca formare, cu o cariera de peste 30 de ani in domeniul militar si o experienta de aproape 25 de ani, dobandita prin participarea la misiuni de mentinere a pacii si umanitare ale ONU in Africa, Europa si SUA", anunta Nicolae Ciuca.

Ministrul a trecut in revista si cariera noului sau consilier pentru domeniul medical.

"In anul 1994, a participat la misiunea ONU in Somalia, indeplinind functia de sef al Departamentului de boli infectioase si tropicale in cadrul spitalului militar de campanie.

In anul 1995 a participat, in calitate de director medical, la misiunea UNAVEM III in Angola. In anul 2005 a comandat echipa medicala romaneasca din Abu Graib care actiona in cadrul spitalului de campanie de langa Bagdad, in misiunea IRAQI FREEDOM.

Intre anii 2007-2010 a fost seful Sectiei de sprijin medical in cadrul Diviziei de suport logistic, la sediul Natiunilor Unite.

In perioada 2010-2012 a fost director medical la Biroul de sprijin al ONU pentru Misiunea Uniunii Africane in Somalia (UNSOA), 2012-2015 - director medical la Forta Interimara a ONU in Liban (UNIFIL), 2016-2018 a fost consilier medical la Forta din Niger a Uniunii Europene.

A participat si la grupurile de lucru ale Comitetului sefilor serviciilor medicale ale armatelor membre NATO pe probleme de epidemiologie, medical intelligence si CBRN - componenta biologica.

A publicat zeci de lucrari de specialitate, in tara si strainatate, in domeniul bolilor infectioase, epidemiologiei, protectiei medicale in medii in care sunt utilizate arme biologice, managementul crizelor si asistentei medicale.

Experienta si expertiza domniei sale in domeniul epidemiologic reprezinta un suport care va contribui semnificativ la furnizarea de recomandari care sa contribuie la prevenirea si limitarea efectelor COVID-19.

Ii multumesc pentru faptul ca a acceptat acest post si vreau sa subliniez, inca o data, ca sunt increzator in valoarea profesionala a domniei sale!", mai spune Nicolae Ciuca.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”