Ministrul Apărării: Din păcate, a fost un derapaj politic în CSAT

Ministrul Apărării: Din păcate, a fost un derapaj politic în CSAT

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, consideră că gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a suspenda marţi şedinţa Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT) a reprezentat un 'derapaj politic'.

El a declarat, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, că propunerea de rectificare bugetară înaintată de Guvern este una strict tehnică şi că 'nu are absolut nimic politic în ea'.

'Din păcate, a fost un derapaj politic în CSAT. Guvernul a venit cu o temă cât se poate de tehnică şi de precisă, care în sine nu are absolut nimic politic în ea. Rectificarea bugetară nu este o chestiune politică. Este o chestiune tehnică a Guvernului României, indiferent cum s-ar numi el', a afirmat Mihai Fifor.

De asemenea, ministrul Apărării consideră că tergiversarea rectificării bugetare este cu atât mai inexplicabilă, în condiţiile în care nu au existat indicii că 'bugetul nu a fost bine construit, că execuţia bugetară nu a fost bună'.

'Nu există niciun indiciu care să arate până în momentul de faţă că bugetul nu a fost bine construit, că execuţia bugetară nu a fost bună, că rezultatele acestei guvernări nu sunt bune', a adăugat Fifor.

În opinia sa, scandalul intern legat de rectificarea bugetară 'se repercutează în mediul extern într-un mod nebănuit'.

'Cui foloseşte o ţară destabilizată? Cui foloseşte o ţară care pe anumite filiere încearcă să dea semnale de o ţară nesigură, de ţară instabilă, de ţară care nu poate guverna? Credeţi că decizia de astăzi de suspendare a (şedinţei) CSAT în defavoarea rectificării bugetare nu se duce în afară? Vă spun eu că se repercutează într-un mod nebănuit în mediile externe şi nu face bine ţării', a mai spus Fifor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

3 Video viral

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…