Ministrul Apărării din Ucraina anunţă că se vor face schimbări în lupta anticorupţie

Ministrul Apărării din Ucraina anunţă că se vor face schimbări în lupta anticorupţie

Ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a anunţat miercuri schimbări la departamentul anticorupţie şi introducerea unui mecanism de control public după scandalul de corupţie din ministerul său.

Oleksii Reznikov

Într-un mesaj postat pe Facebook, preluat de Ukrainska Pravda, Reznikov a declarat că, în materie de prevenţie şi luptă împotriva corupţiei, se acţionează în prezent în două direcţii.

Prima constă într-o schimbare la direcţia anticorupţie din cadrul Ministerului Apărării, pentru care se caută personal, transmite Agerpres.

''A doua: creăm un mecanism public anticorupţie şi suntem deschişi cooperării'', a spus Reznikov.

Centrul de Luptă Anticorupţie a informat la rândul său că a fost invitat de Ministerul Apărării de la Kiev să facă parte dintr-un ''grup de lucru pentru a aborda chestiunile legate de crearea unui consiliu public anticorupţie'', la care centrul menţionat a decis totuşi să nu participe.

''Ne pare rău, dar nu avem încredere în conducerea ministerului pentru a merge să activăm într-un grup de lucru cu atribuţii şi obiective puţin clare'', a transmis Centrul de Luptă Anticorupţie.

O serie de scandaluri de corupţie au zdruncinat, între altele, Ministerul Apărării, după acuzaţii potrivit cărora ministerul a semnat contracte de aprovizionare a armatei cu alimente la preţuri de două-trei ori mai ridicate decât cele de pe piaţă. Oleksii Reznikov nu a fost acuzat personal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”