Ministrul Apărării i-a felicitat pe militarii Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei, întorşi din Afganistan

Ministrul Apărării i-a felicitat pe militarii Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei, întorşi din Afganistan

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a participat, joi, alături de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei "Brave Hearts".

În discursul său susţinut în Piaţa Unirii din Focşani, ministrul Apărării a subliniat că misiunea, desfăşurată în perioada august 2017 - martie 2018 în regiunea Kandahar a adus un plus de imagine Armatei Române şi României, în plan extern.

"Pe timpul misiunii dumneavoastră în greu încercatul Afganistan, conducerea MAPN a fost mereu conectată la tot ce se întâmplă acolo, încercând să vă fie aproape. Aţi reuşit să vă depăşiţi aşteptările noastre, executând misiunea încredinţată cu profesionalism şi devotament. Modul exemplar în care v-aţi îndeplinit sarcinile şi aţi executat misiunile au adus un plus de imagine atât batalionului dumneavoastră, cât şi un plus de imagine Armatei Române şi României, în general", a afirmat Fifor în faţa militarilor, dar şi a publicului din Focşani.

Acesta a precizat că, prin misiunea derulată cu succes, militarii români au crescut gradul de încredere a populaţiei agfane în forţele internaţionale de securitate.

"Ca ministru al Apărării Naţionale, sunt mândru de fiecare dintre dumneavoastră în parte, de fiecare dată atunci când oameni importanţi ai lumii ne trimit mesaje de apreciere a eforturilor militarilor români, luptători curajoşi care s-au alăturat fără rezerve naţiunilor aliate în efortul de instaurare a păcii în lume. (...) Sunt realităţi ce ne dau speranţa că misiunea pe care tocmai aţi încheiat-o va contribui la realizarea obiectivelor generale asumate de Alianţa Nord Atlantică şi că viaţa afganilor va fi un pic mai bună odată cu trecerea militarilor focşăneni pe acolo", a adăugat ministrul.

Cei peste 400 de militari care s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada august 2017 - februarie 2018 au executat misiuni de asigurare a securităţii bazei militare şi a personalului forţelor coaliţiei, de asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane.

De asemenea, militarii români au acordat asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane, au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali şi au desfăşurat acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane. AGERPRES / (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /