Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, l-a vizitat pe militarul rănit în Afganistan

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, l-a vizitat sâmbătă, la Centrul Medical Regional Landstuhl, pe militarul român rănit în schimbul de focuri din urmă cu o săptămână de la Kandahar.

Sursa foto: Mihnea MOTOC / Facebook

"Am trăit în această dimineață, la Centrul Medical Regional Landstuhl, unul din cele mai însuflețitoare momente din viață. L-am văzut și am avut o discuție chiar foarte alertă cu proaspătul sergent major Bogdan Dragomir, bravul nostru militar care a supraviețuit din schimbul de focuri de sâmbăta trecută de la Kandahar. L-am găsit foarte bine, recuperează repede și este extrem de bine tratat și îngrijit", a afirmat ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că a fost onorat să îi înmâneze Medalia "atestând Ordinul ce i-a fost conferit de Președintele României, Klaus Iohannis, o scrisoare personală și un stilou din partea Primului Ministru Dacian Cioloș, precum și să transmit urările de bine pe care domniile lor m-au însărcinat să le comunic".

Ministrul a afirmat că mulțumește "în mod deosebit comandantului Spitalului, James Laterza și domnului Jeffrey Frazier, pentru atenta și sensibila îndrumare a îngrijirilor acordate militarului nostru", spunând că apreciază "profesionalismul și atenția manifestată de întreg personalul de la Landstuhl".

"Bogdan Dragomir e acolo în condiții cât se poate de apropiate de casă. Îl așteptăm însă cât mai grabnic acasă cu adevărat și gata de acțiune", a mai spus Mihnea Motoc.

Doi militari români și-au pierdut viața și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbăta trecută, ora 10,45, în apropiere de Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani.

MApN informa luni că militarul rănit în Afganistan, Bogdan Dragomir, se află în stare stabilă și nu are afectat niciun organ vital.

"Sergentul Bogdan Dragomir, rănit în incidentul de sâmbătă și aflat la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, este în stare stabilă și urmează să fie supus unor investigații medicale complete. Conform primelor constatări, acesta nu are afectat niciun organ vital și este de așteptat ca evoluția stării sale de sănătate să fie favorabilă'', preciza MApN.

Militarii decedați sunt plutonierul Iulian Dumitrescu și sergentul Adrian Vizireanu, înmormântați cu onoruri miercuri în Cimitirul Eroilor din Buzău.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

3 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Hideg și Burci au fugit în Emirate cu un avion de marfă