Ministrul Apărării: Unitățile militare, pregătite pentru eventuale evacuări ale populației afectate de viscol

Ministrul Apărării: Unitățile militare, pregătite pentru eventuale evacuări ale populației afectate de viscol

Unitățile militare sunt pregătite să amenajeze spații de cazare în cazul unor eventuale evacuări ale populației din zonele afectate de vremea rea, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

El a precizat că sunt pregătiți pentru intervenție 2.658 de militari, cu 376 mijloace tehnice, autosanitare, automacarale, precum și cinci elicoptere și un avion.

"S-au luat măsuri pentru creșterea capacităților de reacție rapidă a subunităților și detașamentelor de intervenție în situații de urgență. Au fost pregătite utilaje și mijloace destinate deszăpezirii, îndeosebi tehnică cu putere sporită de deplasare, tractare și transport în zonele afectate de căderi masive de zăpadă", a explicat Gabriel Leș.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru intervalul 5 ianuarie, ora 22,00 — 7 ianuarie, ora 10,00, cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru mai multe județe din țară.

De asemenea, pentru data de 6 ianuarie, între orele 2,00 — 18,00, există o avertizare de cod portocaliu de viscol pentru județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea și București.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”