Ministrul Apărării: Unitățile militare, pregătite pentru eventuale evacuări ale populației afectate de viscol

Ministrul Apărării: Unitățile militare, pregătite pentru eventuale evacuări ale populației afectate de viscol

Unitățile militare sunt pregătite să amenajeze spații de cazare în cazul unor eventuale evacuări ale populației din zonele afectate de vremea rea, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

El a precizat că sunt pregătiți pentru intervenție 2.658 de militari, cu 376 mijloace tehnice, autosanitare, automacarale, precum și cinci elicoptere și un avion.

"S-au luat măsuri pentru creșterea capacităților de reacție rapidă a subunităților și detașamentelor de intervenție în situații de urgență. Au fost pregătite utilaje și mijloace destinate deszăpezirii, îndeosebi tehnică cu putere sporită de deplasare, tractare și transport în zonele afectate de căderi masive de zăpadă", a explicat Gabriel Leș.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru intervalul 5 ianuarie, ora 22,00 — 7 ianuarie, ora 10,00, cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru mai multe județe din țară.

De asemenea, pentru data de 6 ianuarie, între orele 2,00 — 18,00, există o avertizare de cod portocaliu de viscol pentru județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea și București.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”