Ministrul australian al educaţiei, suspendat din funcţie în urma unor acuzaţii de hărţuire şi agresiune

Ministrul australian al educaţiei, suspendat din funcţie în urma unor acuzaţii de hărţuire şi agresiune

Ministrul australian al educaţiei şi tineretului, Alan Tudge, a fost suspendat din funcţie în aşteptarea unei anchete asupra unor acuzaţii de hărţuire formulate de o fost angajată, a anunţat joi premierul Australiei, Scott Morrison, informează AFP.

O fostă funcţionară, Rachelle Miller, l-a acuzat joi pe Tudge de hărţuire morală şi agresiune fizică în timpul unei legături pe care cei doi au avut-o în 2017.

Rachelle Miller, care a dezvăluit această relaţie anul trecut, a declarat pentru doi jurnalişti că a trăit "o relaţie emoţional şi, într-o ocazie, fizic abuzivă", marcată de un "dezechilibru de putere". Ea a mai spus că a încasat lovituri de picior din partea lui Tudge în timpul unei dispute.

Într-un comunicat, ministrul a negat "complet şi categoric" aceste acuzaţii.

La câteva ore după declaraţiile lui Rachelle Miller, premierul Scott Morrison a anunţat în faţa Parlamentului că Tudge a acceptat să fie suspendat din funcţie în aşteptarea unei anchete "independente şi corecte".

Acest scandal a intervenit la câteva zile după publicarea unei anchete oficiale a Parlamentului australian asupra "culturii sexiste", care a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre angajaţii Parlamentului au fost victime ale hărţuirii morale sau sexuale sau a unor agresiuni sexuale în timpul desfăşurării activităţii.

În 2019, o asistentă parlamentară a acuzat un ministru australian că a violat-o în biroul său, acuzaţii care au declanşat un val de indignare şi de manifestaţii la nivel naţional. În prezent, cazul este examinat în justiţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina