Ministrul britanic al economiei afirmă că învelișul clădirii incendiate la Londra a fost realizat dintr-un material inflamabil

Ministrul britanic al economiei afirmă că învelișul clădirii incendiate la Londra a fost realizat dintr-un material inflamabil

Învelișul clădirii Grenfell Tower (vestul Londrei), distrusă de în urma incendiului de miercuri, a fost realizat dintr-un material aparent interzis în Marea Britanie, a anunțat duminică ministrul britanic al economiei, Philip Hammond, citat de agenția EFE.

Potrivit presei locale, focul a cuprins rapid edificiul în care locuiau circa 600 de persoane, întrucât materialul utilizat pentru izolarea termică exterioară a clădirii conținea polietilenă. 'Presupun că respectivul înveliș, acest înveliș inflamabil care este interzis în Europa și SUA, este interzis și în Marea Britanie', a spus ministrul conservator.
Prin urmare, el a menționat că ancheta privind această tragedie, în urma căreia au murit cel puțin 58 de persoane, va trebui să determine dacă au fost încălcate normele privind realizarea construcțiilor.

Dar Hammond a insistat că pentru el încă nu este clar dacă respectivul material este interzis prin lege și în Marea Britanie.

După ce s-a întâlnit cu locatarii din Grenfell Tower, majoritatea făcând parte din familii sărace, și în urma criticilor primite, premierul Theresa May a luat măsuri pentru ajutorarea acestora.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …