Ministrul britanic al economiei afirmă că învelișul clădirii incendiate la Londra a fost realizat dintr-un material inflamabil

Ministrul britanic al economiei afirmă că învelișul clădirii incendiate la Londra a fost realizat dintr-un material inflamabil

Învelișul clădirii Grenfell Tower (vestul Londrei), distrusă de în urma incendiului de miercuri, a fost realizat dintr-un material aparent interzis în Marea Britanie, a anunțat duminică ministrul britanic al economiei, Philip Hammond, citat de agenția EFE.

Potrivit presei locale, focul a cuprins rapid edificiul în care locuiau circa 600 de persoane, întrucât materialul utilizat pentru izolarea termică exterioară a clădirii conținea polietilenă. 'Presupun că respectivul înveliș, acest înveliș inflamabil care este interzis în Europa și SUA, este interzis și în Marea Britanie', a spus ministrul conservator.
Prin urmare, el a menționat că ancheta privind această tragedie, în urma căreia au murit cel puțin 58 de persoane, va trebui să determine dacă au fost încălcate normele privind realizarea construcțiilor.

Dar Hammond a insistat că pentru el încă nu este clar dacă respectivul material este interzis prin lege și în Marea Britanie.

După ce s-a întâlnit cu locatarii din Grenfell Tower, majoritatea făcând parte din familii sărace, și în urma criticilor primite, premierul Theresa May a luat măsuri pentru ajutorarea acestora.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?