Ministrul Comănescu efectuează o vizită în Iran; relansarea relațiilor politico-diplomatice și cooperarea economică - pe agenda discuțiilor

Ministrul Comănescu efectuează o vizită în Iran; relansarea relațiilor politico-diplomatice și cooperarea economică - pe agenda discuțiilor

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, efectuează, de luni până miercuri, o vizită în Republica Islamică Iran, pe agenda discuțiilor bilaterale figurând relansarea relațiilor politico-diplomatice, cooperarea economică și sectorială în domeniile de interes comun.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, șeful diplomației române va fi primit de președintele Hassan Rouhani, de președintele Parlamentului iranian (Majlis), Ali Larijani, și va avea consultări extinse cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif. În programul vizitei sunt incluse, de asemenea, întrevederi cu miniștrii Economiei și Finanțelor și cel al Petrolului.

Demnitarul român va fi însoțit de o importantă delegație economică, formată din înalți oficiali din ministerele cu competențe economice — Ministerul Energiei și Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri—, conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din țara noastră.

Șeful diplomației române va participa la deschiderea unui Forum economic româno-iranian la Camera de Comerț, Industrie, Mine și Agricultură a Republicii Islamice Iran.

Agenda discuțiilor bilaterale va include teme legate de relansarea relațiilor politico-diplomatice, cooperarea economică și sectorială în domeniile de interes comun. Vor fi abordate și evoluțiile actuale în plan regional și internațional, cu accent pe situațiile de criză din Orientul Mijlociu, precizează MAE.

Vizita ministrului de Externe român vine în contextul favorabil deschiderii cooperării politice și economice a comunității internaționale față de Teheran, după intrarea în vigoare a Acordului asupra dosarului nuclear cu Iranul și ridicarea unei părți a sancțiunilor.

Este prima vizită a unui demnitar european după desfășurarea alegerilor parlamentare din Iran din 26 februarie, mai arată sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani