Ministrul Daea, despre legile atacate de preşedinte la CCR: Aştept răspunsul Curţii şi să ne apucăm de treabă în ţară

Ministrul Daea, despre legile atacate de preşedinte la CCR: Aştept răspunsul Curţii şi să ne apucăm de treabă în ţară

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, referitor la cele două legi atacate de preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională privind sprijinirea crescătorilor de suine şi păsări, că aşteaptă ca judecătorii Curţii să se pronunţe, iar apoi "să ne apucăm de treabă în ţară", pentru că altfel se creează un dezavantaj pentru ţară.

"Eu un singur lucru aştept: aştept răspunsul de la Curtea Constituţională şi să ne apucăm de treabă în ţară. Pentru că, dacă facem interpretări în fel şi chip - e adevărat, dându-ne posibilitatea legea să facem aceste lucruri -, nu aducem avantaj ţării. Dacă tot tergiversăm punerea în practică a unor proiecte, pierdem timpul. Or pierderea de timp înseamnă lipsă de producţie, lipsa de producţie înseamnă să fii tributar importului, importul este scump, într-un cuvânt ţara pierde. Ei, nu mai trebuie să piardă şi toţi să înţelegem că este necesar să ne facem datoria în compartimentul nostru, pe fişa postului pe care o avem, în aşa fel încât munca noastră comună să fie în folosul fiecăruia şi al ţării la un loc", a spus Daea.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, luni, Curtea Constituţională a României asupra Legii privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, dar şi în ceea ce priveşte Legea de aprobare a Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol.

Petre Daea a efectuat, sâmbătă, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care a vizitat mai multe ferme agricole şi a participat la deschiderea oficială a manifestărilor din cadrul campaniei "Alege oaia", ce se vor desfăşura la acest sfârşit de săptămână pe pietonalul din centrul istoric al municipiului Bistriţa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…