Ministrul de externe al Ungariei a vorbit în fața unei hărți a „Ungariei Mari”, care conține regiuni din Ucraina

Ministrul de externe al Ungariei a vorbit în fața unei hărți a „Ungariei Mari”, care conține regiuni din Ucraina

Péter Szijjártó, ministrul de externe al Ungariei, stat membru NATO, a vorbit luni, la Várkert Bazar, despre faptul că NATO „trăiește într-o bulă, dar din fericire există viață în afara acestei bule, iar acolo majoritatea covârșitoare este poziția reprezentată de Ungaria”, relatează Telex.hu .

Potrivit raționamentului său, notează sursa citată, dacă nu ar fi fost așa, nu ar fi existat nicio șansă de a pune capăt războiului și de a încheia o pace pe termen lung, adică „NATO = război; aproape orice altceva = pace”.

Szijjártó și-a susținut poziția pro-pace a Ungariei în timp ce pe ambele părți ale scenei era proiectată harta „Ungariei Mari” care include și regiuni din Ucraina actuală, stat aflat în război cu Rusia, țară care a anexat ilegal părți din Ucraina.

„Este la latitudinea fiecăruia să decidă singur cât de elegant și pro-Ucraina este un gest de a vorbi despre pace și securitate în fața unei hărți care înfățișează bucăți din Ucraina care fac parte din Ungaria”, subliniază Telex.hu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...