Ministrul de Interne a cerut Corpului de control să facă verificări privind achiziţia de maşini BMW

Ministrul de Interne a cerut Corpului de control să facă verificări privind achiziţia de maşini BMW

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat, joi, că ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat Corpului de control să facă verificări în ceea ce priveşte achiziţia de maşini de poliţie marca BMW.

FOTO Facebook / Poliția Română / Arhivă

„Dacă vă referiţi la interesul public manifestat faţă de achiziţia unor maşini de poliţie pentru Poliţia Naţională, pot să vă confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de control să facă verificări privind procedurile derulate cu această ocazie, iar la finalul verificărilor, Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public aceste concluzii", a spus Cărbunaru, după şedinţa de Guvern, potrivit Agerpres .

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat luni că procedura de achiziţie a autospecialelor BMW pentru dotarea IGPR a fost supravegheată de Agenţia Naţională de Achiziţii Publice.

„Pe toată durata derulării procedurii de achiziţie, Poliţia Română a beneficiat de verificarea observatorilor Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, care, la finalizarea evaluării, au emis ”avizul conform necondiţionat final” - fără de care nu era posibilă semnarea Acordului-Cadru", a spus Benone Matei într-o declaraţie de presă.

Context

Ca urmare a unor acuzații privind achiziția unor mașini din marca BMW, Poliția Română a venit cu o serie de precizări despre procedura de achiziție de autospeciale pentru Poliția Rutieră.

Concret, instituția a menționat că procedura de achiziție a autovehiculelor a fost reluată, după ce, inițial, în 2021, nu se înscrisese niciun producător, deși „existau cel puțin 4 producători care îndeplineau cerințele, în ceea ce privește specificațiile tehnice”.

De asemenea, instituția a mai explicat că „a fost semnat un acord cadru, pentru un minim de 300 și un maxim de 600 de autoturisme marca BMW, seria 3, 4x4, la un preț per unitate de numai 32.000 de euro, fără TVA, având în vedere că prețul de catalog este de peste 38.600 de euro, fără TVA”.

În urma procedurii de achiziție, sindicaliștii din Poliția Română au susținut că, deși este un pas mare înainte în privința dotărilor, licitația ridică unele semne de întrebare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...