Ministrul de Interne demarează ancheta despre apariția imaginilor de la Hanul lui Manuc și cere înlocuirea lui Gavriș din funcția de coordonator al campaniei de luptă anti-Covid la Poliția București

Ministrul de Interne demarează ancheta despre apariția imaginilor de la Hanul lui Manuc și cere înlocuirea lui Gavriș din funcția de coordonator al campaniei de luptă anti-Covid la Poliția București

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat pentru G4Media.ro că a cerut înlocuirea lui Radu Gavriș din funcția de coordonator al campaniei de luptă anti-Covid în cadrul Poliției București. ”Motivul cererii e lipsa de credibilitate, acum există și o cercetare prealabilă în cadrul Poliției Române, a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei”, a spus ministrul Bode. ”Nu am cerut înlocuirea lui Gavriș din funcția de adjunct al Poliției Capitalei”, a mai spus Bode.

În același timp, ministrul Lucian Bode a spus că va cere Poliției române să clarifice cum au ajuns imaginile cu Radu Gavriș în spațiul public, cu toate datele de identificare. ”O să mă lămuresc și în legătură cu acuzațiile aduse de șeful Poliției Centrul Vechi”, a spus Bode, după ce Cristian Ghica, șeful Secției de poliție din Centrul Vechi, a declarat că Gavriș ar fi victima unui filaj ilegal făcut de DIPI (serviciul secret al Poliției).

Reamintim că Gavriș, care este adjunct al Poliției Capitalei, a fost amendat pentru că ar fi fost prins vineri împreună cu mai mulți procurori în restaurantul Hanul lui Manuc din București, deși restaurantele erau închise la acel moment. Șeful Poliției din Centrul Vechi a denunțat un filaj ilegal, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul București a criticat difuzarea de imagini „cu conţinut selectiv” de la acţiunea poliţiei.

Scandalul în centrul căruia se află Radu Gavriș vine pe fondul pregătirii concursurilor pentru șefia Poliției Române și a inspectoratelor județene de poliție, concursuri anunțate de ministrul Bode. În cadrul poliției există un conflict mai vechi între Radu Gavriș și alte facțiuni, conflict soldat anul trecut cu detașarea acestuia la Harghita de către fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu. Între timp, justiția a revocat detașarea acestuia. (Foto: Radu Gavriș – InquamPhotos / Octav Ganea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...