Ministrul de Interne: Vor continua toate acţiunile de curăţenie în MAI; în prezent analizăm eficientizarea organigramei

Ministrul de Interne: Vor continua toate acţiunile de curăţenie în MAI; în prezent analizăm eficientizarea organigramei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi că "toate acţiunile de curăţenie" în MAI vor continua, pentru "a aduce ministerul la o apreciere aşa cum ar trebui în rândul populaţiei".

Vela a precizat că, în prezent, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne se realizează o analiză de organizare şi de eficientizare a organigramei MAI.

Precizările ministrului de Interne vin în contextul cazului de la Caraş-Severin, unde, în urma unor percheziţii desfăşurate la domiciliile unor poliţişti pentru probarea unor fapte de corupţie în legătură cu infracţiuni la legea privind armele şi muniţiile, au fost puse în executare zece mandate de aducere, printre care şi pentru şeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, şi prefectul judeţului, Matei Lupu. În cursul serii de miercuri, Radu Ştefan a fost reţinut pentru 24 de ore, iar prefectul Matei Lupu, suspectat de abuz în serviciu, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

"După Caraş-Severin o să vedeţi că şi în alte judeţe, poate chiar astăzi, poliţişti care au legătură cu o reţea infracţională vor fi chemaţi la audieri şi dumneavoastră veţi afla cursul anchetelor respective. Se vor continua toate acţiunile de curăţenie şi de a aduce ministerul la o apreciere aşa cum ar trebui în rândul populaţiei, pentru că, uitaţi, şi vreau să felicit încă o dată pe cei din minister de la DOS şi de la DGA care au muncit pe aceste cazuri, le-au documentat şi uitaţi că acum ele sunt prezentate publicului, presei, pentru a fi cunoscute. Aşadar, acel procent mic de 1% - 2% care se dedau la fapte reprobabile sunt în vizorul ministrului şi al colegilor care îşi fac datoria şi iau măsuri în consecinţă", a precizat Marcel Vela.

El a susţinut că îşi doreşte ca acest procent de angajaţi ai MAI să fie zero. "De o lună de zile sunt ministru şi îmi doresc să fie 0%, evident", a spus ministrul.

"Alte măsuri, să le numim de management şi organizare, nu chiar aşa 'curăţenie', că termenul mi se pare un pic mai dur, sunt în vizorul meu şi în perioada următoare", a subliniat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a menţionat că, în ultimele zile, a avut şi o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai sindicatelor din Poliţie, în prezent în MAI realizându-se o analiză pentru eficientizarea organigramei ministerului.

"Alaltăieri am avut o discuţie cu Sindicatul Poliţiştilor de Frontieră, cu preşedintele Sindicatului Agenţilor de Poliţie, acum o săptămână şi cu preşedintele celui mai mare sindicat din Poliţie, suntem în discuţii, în analize, nu se pot face lucrurile de pe o zi pe alta pentru că eu vreau să le fac foarte aplicat, foarte documentat, argumentat şi când luăm o decizie să se transforme şi în fapte şi măsuri, nu doar în vorbe şi cuvinte scrise pe o hârtie. (...) Până la sfârşitul lunii o putem avea, acum suntem într-o analiză de organizare şi de eficientizare a organigramei ministerului. (...) Eu zic că Ministerul Afacerilor Interne este pe drumul bun, aveţi doar puţintică răbdare pentru a le face pe toate aşa cum trebuie, adică argumentat, documentat", a afirmat Marcel Vela, întrebat când va fi gata varianta finală a unui acord cu sindicaliştii privind reforma în sistem. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…