Ministrul delegat pentru Energie, despre gazele de şist: "Deocamdată nu ştim de ce ne certăm"

Ministrul delegat pentru Energie, despre gazele de şist: "Deocamdată nu ştim de ce ne certăm"

Răzvan Nicolescu, ministru delegat pentru Energie

"Mi-aş dori să fie cât mai mulţi investitori autohtoni. Din păcate, nu-i avem. Supraimpozitarea a fost un apel la responsabilitate. Noi am luat o decizie, aceea de a elimina orice fel de interferenţă a statului în stabilirea preţurilor. Din punctul de vedere al Guvernului, păstrarea locurilor de muncă este prioritară", a spus Răzvan Nicolescu, ministru delegat pentru Energie la REALITATEA TV.

Am reuşit să reducem de la 1 aprilie cota de import. Ei sunt condamnaţi să se înţeleagă, producătorii au nevoie de consumatori. Nu sunt posibilităţi tehnice de export. Eu mi-aş dori să facă profit cât mai mulţi şi noi să colectăm cât mai multe taxe", a mai spus ministru delegat pentru Energie la REALITATEA TV.

Cât despre creşterea preţurilor, Răzvan Nicolescu a spus că "este greu de crezut" că acestea vor creşte. "Contează cum va evolua consumul, pentru că suntem pe o piaţă izolată", a spus acesta.

Întrebat ce crede despre exploatarea gazelor de şist, Răzvan Nicolescu a spus că "deocamdată ne certăm degeaba". "Deocamdată nu ştim de ce ne certăm, putem să avem câteva sonde forate. Până nu ai sonde săpate e o poveste. Nu ştii ce e acolo şi dacă e ceva", a spus ministru delegat pentru Energie la REALITATEA TV.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...