Ministrul egiptean al justiției, demis după afirmația sa că ar putea să bage la închisoare chiar și "un profet"

Ministrul egiptean al justiției, demis după afirmația sa că ar putea să bage la închisoare chiar și "un profet"

Ministrul egiptean al justiției, Ahmed el-Zind, a fost demis din funcție duminică după ce a provocat un val de proteste prin afirmația că ar fi gata să încarcereze chiar și 'un profet', informează AFP, citând un comunicat al biroului primului ministru Sherif Ismail.

Ahmed el-Zind a răspuns vineri seara la întrebarea unui prezentator de televiziune dacă este dispus să încarcereze șapte jurnaliști care îl calomniaseră: 'Chiar dacă ar fi un profet, pacea și binecuvântarea lui Dumnezeu fie cu el', aluzie care nu se putea referi decât la profetul Mahomed. El a adăugat, de altfel: 'Îi cer lui Dumnezeu să mă ierte'.

Remarca ministrului — care mai fusese deja ținta presei în trecut, când invitase la uciderea a mii de opozanți — a declanșat o campanie de proteste pe Twitter și pe Facebook.

Universitatea Al-Azhar, prestigioasă instituție a islamului sunit cu sediul la Cairo, a emis un avertisment prin care — fără a cita vreun nume — cerea 'respectarea numelui profetului în discursurile publice și în presă, precum și evitarea oricărei insulte la adresa lui, chiar neintenționată'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...