Ministrul Energiei: A venit timpul pentru o schimbare radicală la Complexul Energetic Oltenia

Ministrul Energiei: A venit timpul pentru o schimbare radicală la Complexul Energetic Oltenia

Soarta Complexului Energetic Oltenia se află în mâinile Ministerului Energiei și a sindicatelor din Târgu Jiu, însă a venit timpul pentru o schimbare radicală, iar singura soluție este oprirea devalizării companiei, a declarat, vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

"Soarta Complexului Energetic Oltenia stă în mâinile Ministerului Energiei și a sindicatelor din Târgu Jiu. De aceea, e timpul să recunoaștem unde am greșit. Ministerul Energiei trebuie să recunoască faptul că a stat ani de zile impasibil la ce se întâmpla acolo și acum trebuie să își asume greșelile indiferent de cine a fost ministru. Sindicatele trebuie să recunoască și ele că uneori s-au lăsat purtate de orgolii sau au fost influențate de grupuri de interese care nu aveau de-a face cu interesul celor pe care îi reprezentau", a precizat ministrul, potrivit unei declarații postate pe site-ul ministerului.

Grigorescu a subliniat faptul că situația se poate repara într-un singur fel: punând acum interesul companiei mai presus de orice altceva.

"Într-o companie cu o pierdere financiară-record, oamenii riscă să își piardă locurile de muncă. Singura soluție este oprirea devalizării companiei. Celor care gândesc că e nevoie de o schimbare radicală le spun că au dreptate. Este exact momentul unei schimbări radicale. Dar nu una în stradă, ci una care să recunoască greșelile făcute și care să pună capăt furtului din companie. Cine își dorește să salveze Complexul Energetic Oltenia trebuie să își asume că acum e momentul să scoatem această societate din zona intereselor particulare ale celor care au lucrat din greu la falimentarea ei", a punctat ministrul.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari față de rezultatul negativ înregistrat în 2014, când compania a avut pierderi nete de 693 milioane de lei.

Complexul Energetic Oltenia a demarat o schemă de plecări voluntare, în cadrul căreia salariații care vor să părăsească societatea vor primi șase salarii compensatorii, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, reprezentanții Ministerului Energiei.

Potrivit acestora, informațiile vehiculate în presa locală, potrivit cărora urmează să fie disponibilizați 3.000 de angajați începând cu luna martie, nu sunt adevărate.

Ministrul de resort, Victor Grigorescu, a mers joi noapte la Târgu Jiu pentru a discuta cu cei aproximativ 15 angajați care se află în greva foamei.

"Am mers la Târgu Jiu ca să mă întâlnesc cu cei care se află în greva foamei la Complexul Energetic Oltenia și ca să mă asigur că se vor întoarce cu bine la familiile lor. Greva foamei este o măsură de protest extrem și o pot înțelege în contextul stresului generat de situația financiară a companiei. A fost o noapte lungă, dar am avut un dialog bun și lămuritor. Am discutat și cu conducerea companiei și am primit asigurări că se caută soluții consensuale pentru rezolvarea neînțelegerii care a dus la acest protest", a spus ministrul.

El a subliniat că este nevoie de solidaritate din partea tuturor părților implicate pentru că adevărata problemă este situația extrem de dificilă în care se găsește Complexul Energetic Oltenia. Asupra acestui lucru trebuie sa ne concentrăm cu adevărat. "Vreau să fie clar că există deschidere către dialog din partea Ministerului Energiei și îi încurajez pe toți cei care se simt nemulțumiți să aleagă soluția dialogului înaintea oricărui protest care le poate pune în pericol sănătatea", a completat Grigorescu.

Luni, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis să propună Adunării Generale a Acționarilor mutarea sediului social al companiei la București, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive și administrative.

"Nimeni nu trebuie să se teamă de venirea Complexului Energetic Oltenia în București. Este un lucru bun, care trebuia făcut mai demult, care dă o șansă reală Complexului să-și asigure un viitor și să păstreze cele peste 15.000 de locuri de muncă", a declarat, miercuri, ministrul de resort, Victor Grigorescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 1.000.000 lei într-un singur an

4 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!