Ministrul Energiei: Legea certificatului verde trebuie aprobată rapid, pentru că ne aşteaptă noul val Omicron

Ministrul Energiei: Legea certificatului verde trebuie aprobată rapid, pentru că ne aşteaptă noul val Omicron

Legea privind obligativitatea certificatului verde ar trebui aprobată cât mai rapid, pentru ca România să se pregătească pentru noul val Omicron, a afirmat, marţi, la Parlament, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a participat la dezbaterile din comisiile de specialitate, reunite, privind aprobarea proiectului de buget pe 2022 al Ministerului Energiei şi, la plecare, a fost întrebat de jurnalişti dacă el crede că este oportună angajarea răspunderii Guvernului pe Legea privind certificatul verde.

"Nu am discutat în Guvern despre certificatul verde, eu unul nu am participat la astfel de discuţii, şi mi-e greu să mă pronunţ dacă asumarea răspunderii în cazul certificatului verde este o opţiune", a răspuns Popescu.

Şeful de la Energie a arătat că o astfel de decizie aparţine premierului.

"Deocamdată nu am văzut niciun proiect de Lege în Guvern privind certificatul verde. Mă aştept ca domnul ministrul Rafila (Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii - n.r.) să vină în Guvern cu un astfel de proiect şi, odată ce va fi aprobat în Guvern, se va lua şi decizia", a continuat Popescu.

Întrebat dacă va fi împotrivă, el a răspuns: "Eu sunt un susţinător al certificatului verde, vedem că acest certificat este în toată Europa".

"Trebuie să ne protejăm. Nu susţin vaccinarea obligatorie, dar certificatul verde este cu totul altceva, aşa că nu văd de ce nu am avea o lege rapidă a certificatului verde, mai ales că ne aşteptăm la un nou val, al variantei Omicron, aşa cum vedem în spaţiul european", a susţinut Popescu.

El a adăugat că a primit zeci, poate sute de telefoane pe zi în ultima vreme pentru a nu vota Legea certificatului verde. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”