Ministrul Finanţelor: Comisia Europeană confirmă o revenire în V a economiei

Ministrul Finanţelor: Comisia Europeană confirmă o revenire în V a economiei

Comisia Europeană confirmă că măsurile luate de guvernul PNL până acum sunt foarte bune şi vor duce la o revenire rapidă a economiei, a scris duminică ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook .


Ministrul Finanţelor a subliniat că se iau toate măsurile pentru a reduce impactul crizei asupra economiei. "Trecem prin cea mai mare criza economică dar luăm cele mai bune măsuri pentru a-i atenua efectele. Vă garantez că vom aplica cele mai bune măsuri pentru a reduce semnificativ contracţia economică estimată pentru 2020", comentează Florin Cîţu.

Anterior, ministrul Finanţelor a spus că estimarea oficială privind evoluţia economiei în 2020 rămâne de minus 1,9% până apar datele Comisiei Naţionale de Prognoză, menţionând că până acum au fost eliminate scenariile negative, precum o scădere economică de 8%. "A fost obiectivul acestei guvernări şi obiectivul meu personal acela de a avea o economie care să îşi revină cât mai rapid. Am spus, din primul moment, că măsurile pe care le luăm vor duce la o revenire a economiei din trimestrul III", a afirmat Florin Cîţu la videoconferinţa ZF- Bankers Summit '20. AGERPRES/ (AS-editor: Constantin Balaban, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro