Ministrul Finanțelor Publice despre retragerea cadrelor SRI de la ANAF: Fiecare cu meseria lui

Ministrul Finanțelor Publice despre retragerea cadrelor SRI de la ANAF: Fiecare cu meseria lui

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a declarat joi, la Galați, într-o conferință de presă, că, dacă ar fi să facă un comentariu scurt despre retragerea cadrelor SRI detașate la ANAF, s-ar rezuma doar la "fiecare cu meseria lui".

Ștefan a explicat, apoi, în detaliu, prezența lucrătorilor SRI în cadrul ANAF.

"Prezența SRI-ului în ANAF nu avea ca scop să se substituie obligațiilor inspectorilor ANAF, să facă controale fiscale. Rolul acestor salariați detașați, în temeiul unei decizii a CSAT-ului, a fost mai ales pe palierul de elaborare de strategii, analize. Pe evaluarea SRI-ului s-ar părea că s-a atins obiectivul pentru care au fost transferați pe o perioadă determinată la ANAF. SRI-ul a luat această decizie de a solicita ANAF-ului să-și retragă oamenii, iar decizia trebuie să ajungă în CSAT. Probabil în această lună, în ședința CSAT-ului, se va lua în dezbatere această decizie, după care se va întâmpla în fapt retragerea angajaților SRI", a spus Viorel Ștefan.

Întrebat dacă este mai este mai bine sau mai rău că vor pleca cadrele SRI, ministrul a răspuns: ,,Dacă scopul pentru care au fost detașați acolo a fost atins, probabil e mai bine".

SRI, în baza unei analize, a inițiat demersurile legale pentru încetarea detașării celor 23 de cadre în cadrul ANAF.

Viorel Ștefan s-a aflat joi, la Galați, unde a participate alături de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, la o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților publice locale interesate de accesarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și în cadrul programelor de finanțare ale Uniunii Europene.

AGERPRES/(A—autor: Dan Paic, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache