Ministrul francez al economiei vrea să dea liber la cumpărăturile de Crăciun dacă populaţia respectă interdicţiile antiepidemice

Ministrul francez al economiei vrea să dea liber la cumpărăturile de Crăciun dacă populaţia respectă interdicţiile antiepidemice

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a apreciat joi că sezonul de cumpărături de Crăciun, vital pentru magazine şi mediul de afaceri, poate fi salvat, dacă toată lumea respectă interdicţiile stricte de circulaţie pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmite Reuters.

'Ceea ce doresc este să putem salva luna decembrie pentru comercianţii cu amănuntul (...) Ceea ce va dicta decizia prim-ministrului şi a preşedintelui este protecţia siguranţei populaţiei franceze', a declarat Le Maire la postul de radio BFM Business. 'Am putea avea un decembrie dinamic dacă populaţia respectă indicaţiile în vigoare', a adăugat el.

Miercuri, secretarul de stat pentru relaţia cu parlamentul, Marc Fresneau, afirmase că Franţa nu este încă pregătită pentru redeschiderea magazinelor de produse 'neesenţiale', deoarece trebuie continuate eforturile de combatere a epidemiei.

Ministrul economiei a insistat însă că 'nu s-a decis încă nimic' şi că măsurile trebuie aprobate la reuniunea de joi a guvernului. El a anunţat că va propune cu această ocazie noi ajutoare pentru întreprinderile mici şi mijlocii afectate de restricţiile actuale, sub forma unor scutiri de plata chiriilor şi a unor credite fiscale.

'Stocurile în exces sunt de asemenea o mare problemă. Trebuie să ajutăm şi în privinţa stocurilor', a spus Le Maire. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”