Ministrul german de externe nu va călători la Beijing pentru Jocurile Olimpice 2022

Ministrul german de externe nu va călători la Beijing pentru Jocurile Olimpice 2022

Ministrul german de externe Annalena Baerbock nu va călători în februarie la Beijing pentru a asista la Jocurile Olimpice 2022 (4-20 februarie), transmite DPA.

''Sunt o mare fană a sporturilor dar de această dată cu siguranţă nu voi merge, iar în trecut nu era un lucru obişnuit ca miniştrii de externe să meargă'', a declarat Baerbock pentru DPA.

Ministrul german a adăugat că este o decizie personală şi că Germania caută încă o poziţie comună cu partenerii din Uniunea Europeană privind un eventual boicot diplomatic al olimpiadei de iarnă.

Statele Unite au anunţat cu săptămâni în urmă că nu vor trimite niciun oficial reprezentativ în China pentru JO 2022, din cauza situaţiei drepturilor omului în cea mai populată ţară a lumii. Decizia a fost urmată apoi de ţari ca Marea Britanie, Australia şi Canada.

Conducerea politică de la Beijing este ţinta criticilor privind tratamentul minorităţilor uigure şi tibetane, dar şi a modului de înăbuşire a mişcării democratice din Hong Kong şi a ameninţărilor către Taiwan.

Recent, preşedintele Rusiei Vladimir Putin a calificat boicotul diplomatic al Jocurilor de iarnă ca ''inacceptabil şi greşit. Noi am fost întotdeauna contra politizării sportului''. Putin a promis că va asista la Beijing la ceremonia de deschidere a JO 2022 de la Beijing.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale