Ministrul german de externe nu va călători la Beijing pentru Jocurile Olimpice 2022

Ministrul german de externe nu va călători la Beijing pentru Jocurile Olimpice 2022

Ministrul german de externe Annalena Baerbock nu va călători în februarie la Beijing pentru a asista la Jocurile Olimpice 2022 (4-20 februarie), transmite DPA.

''Sunt o mare fană a sporturilor dar de această dată cu siguranţă nu voi merge, iar în trecut nu era un lucru obişnuit ca miniştrii de externe să meargă'', a declarat Baerbock pentru DPA.

Ministrul german a adăugat că este o decizie personală şi că Germania caută încă o poziţie comună cu partenerii din Uniunea Europeană privind un eventual boicot diplomatic al olimpiadei de iarnă.

Statele Unite au anunţat cu săptămâni în urmă că nu vor trimite niciun oficial reprezentativ în China pentru JO 2022, din cauza situaţiei drepturilor omului în cea mai populată ţară a lumii. Decizia a fost urmată apoi de ţari ca Marea Britanie, Australia şi Canada.

Conducerea politică de la Beijing este ţinta criticilor privind tratamentul minorităţilor uigure şi tibetane, dar şi a modului de înăbuşire a mişcării democratice din Hong Kong şi a ameninţărilor către Taiwan.

Recent, preşedintele Rusiei Vladimir Putin a calificat boicotul diplomatic al Jocurilor de iarnă ca ''inacceptabil şi greşit. Noi am fost întotdeauna contra politizării sportului''. Putin a promis că va asista la Beijing la ceremonia de deschidere a JO 2022 de la Beijing.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”