Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ministrul german de externe susține că nu se știe dacă sancțiunile împotriva Rusiei vor fi prelungite

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a declarat marți că nu este un secret că unele state UE sunt sceptice în privința extinderii sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene și nu se știe dacă Cei 28 vor decide să le prelungească, relatează Reuters.

"Sancțiunile au fost instituite pentru a asigura o soluție politică. Nu știu ce va decide Consiliul European asupra sancțiunilor la adresa Rusiei", a declarat Steinmeier.

Sancțiunile împotriva Rusiei în domeniile energiei, financiar și de apărare, instituite pentru rolul Moscovei în conflictul din Ucraina, expiră în iulie.

De asemenea, șeful diplomației germane și-a exprimat speranța că eliberarea pilotului ucrainean Nadia Savcenko dintr-o închisoare din Rusia săptămâna trecută va aduce "o nouă dinamică în convorbirile dintre Rusia și Ucraina".

Un vot al britanicilor în favoarea părăsirii Uniunii Europene la referendumul de luna viitoare va crea "o dinamică negativă" în rândul statelor membre, a mai spus Frank-Walter Steinmeier.

"Mi-aș dori ca Marea Britanie să rămână în UE. Cred că sunt motive bune pentru ca Marea Britanie să rămână în UE", a spus Steinmeier, adăugând că ține de alegătorii britanici să decidă.

"Sunt sigur doar de faptul că dacă Marea Britanie decide să iasă, acest lucru va iniția o dinamică negativă în restul UE", a mai afirmat ministrul german de externe.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

3 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

4 Amănunte. CCR a amânat pentru a patra oară, pe data de 5 iunie, SPEȚA Dragnea. Sesizarea PNL a fost respinsă

5 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala