Ministrul german de finanțe le cere musulmanilor din țara sa să dezvolte un 'islam german', bazat pe toleranță

Ministrul german de finanțe le cere musulmanilor din țara sa să dezvolte un 'islam german', bazat pe toleranță

Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaeuble, unul dintre vechii aliați ai cancelarului Angela Merkel, le-a cerut musulmanilor aflați în țara sa să dezvolte un 'islam german', bazat pe liberalism și toleranță, el subliniind totodată că afluxul de refugiați, mulți dintre ei musulmani, este o provocare pentru societatea tradițională, consemnează agenția Reuters.

'Fără nicio îndoială, numărul tot mai mare al musulmanilor în țara noastră este astăzi o provocare pentru deschiderea societății tradiționale (...) Originea majorității refugiaților presupune interacțiuni crescânde cu oameni din cercuri culturale diferite', menționează Schaeuble într-un articol scris pentru publicația Welt am Sonntag.

Totuși, el a admis că evenimente precum agresiunile sexuale comise de grupuri de migranți în noaptea de Anul Nou sau cele două atacuri teroriste din luna iulie revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic sunt de natură să alimenteze resentimentele populației față de migranți, lucru ilustrat și de creșterea popularității formațiunii naționaliste Alternativa pentru Germania (AfD), precum și de atacurile frecvente asupra taberelor de refugiați. Dar 'nu trebuie ca, în această situație mai tensionată, să permitem crearea unei atmosfere în care cei care s-au integrat în Germania să se simtă alienați', a adăugat oficialul german.

Anul trecut Germania a primit aproape un milion de migranți veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

Partidul Uniunea Creștin-Socială (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, i-a cerut acesteia din urmă să plafoneze numărul migranților la cel mult 200.000 pe an.

Dar șefa guvernului de la Berlin a anunțat că va rămâne consecventă politicii ușilor deschise față de refugiați, deși această politică are ca efect scăderea popularității formațiunii CSU, evidențiată și în rezultatele la o serie de alegeri regionale desfășurate recent.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Imaginea asta e România...