Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, se va opune anexării zonelor intens populate de palestinieni

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, se va opune anexării zonelor intens populate de palestinieni

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat că se va opune anexării zonelor din Cisiordania în care locuiesc mulţi palestinieni, informează joi site-ul de ştiri israelian N12, preluat de dpa.

Potrivit informaţiei, Gantz şi-a exprimat convingerea, în timpul unei întâlniri cu oficiali în domeniul securităţii, că "Premierul (Benjamin Netanyahu) nu va periclita tratatul de pace cu Iordania şi relaţia strategică (a Israelului) cu SUA printr-o acţiune iresponsabilă".

Chiar dacă detaliile planului lui Netanyahu sunt deocamdată neclare, el a promis că va anexa Valea Iordanului, parte a Cisiordaniei ocupate pe care palestinienii o vor pentru un viitor stat al lor.

Ministrul iordanian al afacerilor externe Ayman al-Safadi a declarat că anexarea va submina fundamentul procesului de pace israeliano-palestinian şi va afecta relaţiile israeliano-iordaniene, precum şi securitatea regiunii.

Joi, el s-a deplasat la Ramallah pentru a transmite preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas un mesaj din partea regelui Abdullah al Iordaniei, ca parte a "coordonării şi consultării continue între cele două părţi asupra evoluţiilor legate de problema palestiniană", potrivit unui tweet al Ministerului de Externe iordanian.

Într-un raport publicat joi pe site-ul de ştiri Axios se informează că Netanyahu a prezentat, în timpul unei întâlniri avute miercuri noaptea cu Gantz şi ministrul de externe Gabi Ashkenazi, patru scenarii de anexare. Raportul citează un oficial israelian fără a-i divulga numele care a declarat că planurile prevăd o anexare între 30% din Cisiordania până la o anexare mai mică şi mai mult simbolică.

Netanyahu ar putea prezenta propunerile privind anexarea în faţa guvernului sau parlamentului israelian pentru a fi votate cel mai devreme în luna iulie, potrivit unei înţelegeri de coaliţie cu Partidul Albastru şi Alb al lui Gantz.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…