Ministrul Justiției către judecătorul Dănileț: Știi că ești printre cei plagiați în penitenciare?

Ministrul Justiției, Raluca Prună, l-a informat joi pe judecătorul Cristi Dănileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, că unele dintre lucrările sale au fost plagiate de deținuți care au scris cărți pentru a beneficia de reducerea pedepselor.

"Știi că ești printre cei plagiați în penitenciare? (...) În 2014, când erau câteva lucrări științifice, ai fost plagiat", a spus Raluca Prună în ședința plenului CSM.

Judecătorul Cristi Dănileț anunțase, anterior, că este în favoarea abrogării prevederii legale privind reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice deoarece s-a constatat că este folosită în mod abuziv.

"Eu zic că această prevedere legală s-a abuzat de ea, și în literă și în spiritul ei. Peste 350 de lucrări, eu mă mir că au trecut de comisiile din penitenciare și de judecători. Eu vă spun drept că judecătorii nu au capacitatea, nu avem noi cum să stabilim caracterul științific al unei lucrări, iar legea ne învață că, atunci când nu ne pricepem la o materie, apelăm la un expert. Nu s-a folosit această procedură a expertizei. Deci eu zic că nu are rost să lăsăm această dispoziție legală, care în momentul de față este folosită abuziv și ne face de râs pe noi, pe toți", a afirmat Cristi Dănileț.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…