Ministrul Justiției, despre dosarul centrelor de bătrâni: În scurt timp vom vedea și soluția în acest caz

Ministrul Justiției, despre dosarul centrelor de bătrâni: În scurt timp vom vedea și soluția în acest caz

Alina Gorghiu a reacționat în dosarul centrelor de bătrâni din județul Ilfov și susține că a primit asigurări din partea DIICOT că se va vedea o soluție în cel mai scurt timp.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Facebook

„Am discutat astăzi cu procurorul șef DIICOT. În luna februarie a acestui an, dosarul a fost înregistrat la DIICOT, a fost o procedură accelerată într-un caz foarte complex. Sunt 26 de inculpați în acest dosar. Am fost asigurată că, în scurt timp, vom vedea și soluția în acest caz.Toate instituțiile implicate în aflarea adevărului în acest caz au obligația să ofere societății răspunsuri, sa comunice transparent. Astfel de situații, cu bătrâni și bolnavi ținuți în condiții inumane, nu trebuie să se repete”, susține ministrul Justiției.

Alina Gorghiu a precizat că sunt mai multe instituții care nu și-au făcut datoria: „Și nu de ieri, de alaltăieri, deși rolul lor era tocmai acela de a verifica respectarea condițiilor legale instituite pentru a proteja viața și sănătatea celor vulnerabili”.

„Vor fi și răspunderi individuale, mulți se vor apăra, deși aveau obligația să iasă din umbră și să facă ceea ce era necesar, uman: să spună adevărul”, a adăugat ministrul Justiției.

Patru persoane au fost arestate preventiv și alte 11 se află în arest la domiciliu în cazul „azilurilor groazei”, potrivit deciziei Tribunalului București.

În cazul torturii din azilurile din Ilfov au ieșit la iveală noi detalii, respectiv stenograme din care anchetatorii au concluzionat că bătrânii erau torturați și înfometați.

56 de bătrâni găsiţi în condiţii inumane în trei aziluri din localitatea Voluntari au fost transportaţi de echipajele SMURD la spitale pentru a primi îngrijiri medicale, au anunţat, marţi, reprezentanţii Poliţiei.

Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţi, de poliţişti şi procurori ai DIICOT , în urma efectuării unor percheziţii la mai multe aziluri, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată, scrie Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat