Ministrul Justiției despre dosarul Revoluției: Așteptăm să se pronunțe ÎCCJ și apoi vom vedea

Ministrul Justiției despre dosarul Revoluției: Așteptăm să se pronunțe ÎCCJ și apoi vom vedea

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a reamintit luni că dosarul Revoluției din decembrie 1989 este în prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție și a arătat că, în calitatea pe care o are, nu se poate pronunța pe conținut, ci doar procedural, motiv pentru care a solicitat Parchetului General o cronologie cu perioadele de lucrare și nelucrare în acest caz.

"Eu, ca ministru, nu pot să am opinii cu privire ceea ce fac procurorii și mai cu seamă la măsuri ale procurorilor. Dar știți că ne aflăm în fața unui dosar care se află pe masa, ca să spun așa, a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Așa încât eu spun să avem răbdare, să așteptăm să se pronunțe Curtea și apoi vom vedea ce anume este de făcut. Eu personal am cerut Parchetului General încă de acum o lună să-mi dea o listă cronologică cu ce perioade de lucrare și de nelucrare a dosarului au fost, astfel încât în calitatea mea de ministru să pot să-mi fac o părere cu privire la procedură și nu la altceva, pentru că, pe conținut, ministrul Justiției, oricare ar fi acesta, nu are a se pronunța cu privire la dosarele procurorului. (...) Imediat ce voi primi acest răspuns, voi face o analiză", a declarat ministrul, la finalul unei întâlniri cu senatorii PSD.

Raluca Prună a precizat că nu dorește să avanseze termene. "Eu am mai avansat termene și nu a fost foarte inspirat din partea mea. Când voi termina analiza, e vorba de niște dosare care trenează de 20 de ani, așa încât și analiza va fi una care va lua timp. 20 de ani nu, în niciun caz, dar nu voi anunța public mâine rezultatul analizei pe care o fac", a declarat ministrul Justiției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...