Ministrul Justiției, despre imaginile cu Daniel Horodniceanu: „Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită“

Ministrul Justiției, despre imaginile cu Daniel Horodniceanu: „Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită“

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a comentat, duminică, incidentul în care a fost implicat vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu, prins de poliţişti că nu a respectat normele rutiere, afirmând că abordarea acestuia în discuţiile cu poliţiştii a fost "greşită", dar e important că a realizat greşeala şi o regretă, scrie Agerpres.

Ministrul Justiției

"Am văzut câteva imagini azi la televizor. (...) Domnul procuror Horodniceanu, vicepreşedinte CSM, a dat astăzi o declaraţie în care arată că a înţeles că a procedat greşit în respectiva situaţie, regretă acest lucru, s-a lăsat provocat. În orice caz, e regretabil contextul, cum a spus şi dânsul, e regretabilă atitudinea, e greşită, evident, de la început şi până la sfârşit, dar e important că dânsul a realizat acest lucru. (...) Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie e să raţionezi după, unde ai greşit, ce-ai greşit, să recunoşti acest lucru şi, eventual, să îţi exprimi un regret, preferabil sincer", a declarat Predoiu, la Prima News.

Ministrul a precizat că situaţia trebuie lămurită.

"Nu cunosc exact datele concrete ale acelei întâlniri şi cine şi cum a filmat. (...) Aceste aspecte, dacă dânsul crede că e cazul să fie lămurite, trebuie lămurite, până la urmă, până la capăt, care e tot contextul. Şi chiar dacă dânsul nu crede acest lucru, cred că ar trebui lămurit. Aici aş evoca şi declaraţia preşedintelui CSM, care a spus că va lua în analiză această situaţie. Dar un prim pas de echilibrare a întregii poveşti, în sensul bun al cuvântului, a fost declaraţia aceasta pe care e bine că dânsul a făcut-o şi a precizat că înţelege că nu ăsta e un comportament normal într-o astfel de situaţie", a adăugat Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă Daniel Horodniceanu riscă ceva, Predoiu a arătat că acest lucru e de competenţa CSM.

Horodniceanu le-a reproşat poliţiştilor că nu ştiu cum să se poarte cu un procuror. Captură video

Horodniceanu le-a reproşat poliţiştilor că nu ştiu cum să se poarte cu un procuror. Captură video

"Nu fac analize doar pe date preliminare şi fără să avem o situaţie completă. (...) Tot ce ţine de conduita magistratului în societate e în competenţa CSM, ca instituţie", a afirmat ministrul Justiţiei.

Vicepreşedintele CSM le-a reproșat unor poliţişti tupeul de a opri un procuror

Vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu , a fost oprit în trafic de poliţişti, acesta reproşându-le oamenilor legii “tupeul de a opri un procuror care a condus structura de crimă organizată”.

După apariția imaginilor, Daniel Horodniceanu a transmis că a fost oprit de polițiști fără să fi încălcat legea, catalogând acțiunea acestora drept "o scenetă bine pusă la punct", care ar fi fost filmată "probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, și nu cu body-cam".

„Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având și alte pasaje, tăiate, însă. Aș accentua ideea că filmarea, scoasă din context, ilustrează un personaj reprobabil care abuzează de putere în față unui polițist la datorie. Comportamentul meu intrigat poate avea un sens-deși e greu să privești că acceptabil orice exces de putere- doar în contextul mai larg în care conduceam regulamentar și polițiștii m-au oprit în condițiile descrise, precum și de faptul că nu este prima dată când se întâmpla asta", a declarat vicepreşedintele CSM pentru Digi24 .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...