Ministrul Justiției, Raluca Prună: Îmbunătățirea condițiilor de detenție, o prioritate pentru Guvern

Ministrul Justiției, Raluca Prună: Îmbunătățirea condițiilor de detenție, o prioritate pentru Guvern

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a afirmat, marți, cu prilejul unei vizite efectuate în județul Vaslui că îmbunătățirea condițiilor de detenție în țara noastră reprezintă o prioritate pentru Guvern, dar că în România nu pot fi construite penitenciare "de pe o zi pe alta".

"Avem multe hotărâri ale CEDO, care condamnă România pentru condiții precare de detenție. A trecut prin Guvern un memorandum acum trei săptămâni, prin care noi am cerut CEDO să amâne luarea unei decizii-pilot și pentru acest lucru trebuie să venim cu un plan de măsuri foarte concret cu privire la ce vrem să facem și evident că îmbunătățirea condițiilor de detenție este prioritară, însă trebuie să fim realiști. Noi nu vom putea construi penitenciare de pe o zi pe alta", a declarat Ministrul Justiției.

Raluca Prună a efectuat o vizită la Serviciul de Probațiune din cadrul Tribunalului Vaslui, spunând că a început în mod simbolic vizita cu acest serviciu.

"Eu cred că dacă vom consolida probațiunea în România, vom rezolva și problema de suprapopulare în penitenciare și nu în cele din urmă vom rezolva situația persoanelor cu condamnare, care merită să-și execute pedeapsa într-un mod demn, finalitatea fiind să ne întoarcem în societate nu să fim pierduți pentru societate', a mai afirmat ministrul.

Întrebată cum comentează faptul că anumiți politicieni au ajuns să condamne condițiile precare de detenție abia în momentul în care au fost ei înșiși reținuți sau arestați, Raluca Prună a precizat că "problema condițiilor din penitenciare nu este una nouă în România".

"De când mi-am preluat mandatul am spus public faptul că am avut ocazia între 2000 și 2004, când se făceau negocierile pentru aderarea României la Uniunea Europeană, să vizitez toate penitenciarele din România și condițiile erau și mai grave atunci decât sunt acum. Condițiile din penitenciare nu sunt o problemă nouă în România", a subliniat Raluca Prună.

Ministrul Justiției efectuează și o vizită la Penitenciarul Vaslui, recent modernizat și reabilitat, unitatea oferind condiții bune pentru persoanele private de libertate.

AGERPRES/(A — autor: Loredana Ciobanu, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?