Ministrul Justiţiei vrea să transfere serviciile medicale din penitenciare către Ministerul Sănătăţii

Ministrul Justiţiei vrea să transfere serviciile medicale din penitenciare către Ministerul Sănătăţii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, intenţia de a transfera serviciile medicale din penitenciare către Ministerul Sănătăţii (MS).

El a declarat, la Târgu Ocna, că a demarat discuţii cu oficialii MS pentru încheierea unui protocol care să permită preluarea în sistemul sanitar a serviciilor medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

"Serviciile medicale asigură ceea ce Constituţia spune: dreptul la sănătate. Eu am vorbit la nivelul MS ca să găsim o formulă juridică pentru preluarea serviciilor medicale din sistemul ANP în sistemul MS", a afirmat Toader.

Potrivit acestuia, ministerul pe care îl conduce dispune de "un program de modernizare-îmbunătăţire a condiţiilor din unităţile medicale, pentru a asigura condiţii normale de îngrijiri medicale".

El a precizat că serviciile care ar urma să fie preluate de MS nu sunt doar cele din spitalele-penitenciar, ci şi serviciile medicale din toate unităţile de detenţie. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

4 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e