Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că ANOFM şi Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială au acces în Revisal, pentru a optimiza munca. ”Se poate”, spune ministrul, care afirmă că este nevoie de efort, dar lucrurile se pot rezolva şi fără investiţii enorme în softuri, transmite  News.ro.

”ANOFM – acces direct în Revisal. Se poate! Revin cu noutăţi. Astăzi am văzut schimbare. Se ajunge aici cu mult efort dar se poate. Reţineţi că eu fac aceste schimbări fără ca Ministerul Muncii sau instituţiile din coordonare să fi fost beneficiare ale unor finanţări europene care să mă fi ajutat, adică să fi acoperit dezvoltări de soft-uri/compatibilizări ale platformelor de mai mulţi ani şi eu să le iau de-a gata. Totul ţine de implicare şi de asumare”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, Casa de Pensii rămâne o mare provocare.

”Îmi e dat mie să rezolv probleme, multe vechi, pe care să nu credeţi că nu le-a văzut nimeni. Doar că nu le-a păsat”, a mai scris ministurl Muncii.

Violeta Alexandru a anunţat şi că Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), cele care efectuează plata beneficiilor sociale, au intrat în Revisal şi văd informaţia necesară pentru ca serviciile oferite să nu mai pună oamenii pe drumuri respectiv să fie livrate mai repede.

”Mămicile care erau puse pe drumuri după naşterea copilului pentru obţinerea alocaţiei sau a indemnizaţiei de creştere copil, cele care depuneau actele pentru revenirea la serviciu după perioada de creştere copil, ca să ofer doar un exemplu, să fie convinse că această echipă guvernamentală este determinată să schimbe lucrurile în bine. Toate serviciile oferite de AJPISuri, pentru care aveau nevoie de date cu privire la contractele de muncă încheiate/în vigoare, se vor derula mai uşor. Urmează simplificarea procedurilor”, a mai scris pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta a mai precizat că este conştientă că vor apărea probleme tehnice, dar susţine că ”înapoi lucrurile nu mai pot da”.

”Sunt conştientă că vor veni tot felul de detalii tehnice, peste sutele deja gestionate de la primul «Nu se poate» până acum. Le vom lua unul câte unul. Înapoi lucrurile nu mai pot da! Nu există «Nu se poate»! Se poate!”, a mai scris Violeta Alexandru pe Facebook.