Ministrul Muncii: După legea salarizării, a doua piatră tare pe care o am în acest an este reducerea șomajului

Reducerea șomajului este a doua piatră tare din acest an, după Legea salarizării, pentru că trebuie să ajungem la o rată de 4,2% până la finele anului, a declarat, miercuri seara, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

"După legea salarizării, a doua piatră tare pe care o am anul acesta este reducerea șomajului, pentru că trebuie să ajungem la o rată de 4,2% până la finele anului. Ne-am angajat prin programul de guvernare că avem 200.000 de locuri de muncă în acest an și ceea ce l-a început părea o utopie — chiar cineva de la USR m-a și întrebat în momentul în care eram audiată în comisie, cum o sa fac acest lucru? Vreau să vă dau datele mult mai exacte decât le are domnul ministru (Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor n.r.) și mai bune. Vorbea de 44.000 de noi contracte de muncă de la începutul anului, dar este vorba chiar de 45.000 de locuri de muncă pe perioadă nedeterminată. Nu este vorba de cei care au part-time, sunt cei angajați pe o perioadă nedeterminată, pentru că așa cifra exactă de contracte în ultimele trei luni este 92.605 la data de 10 aprilie. Pentru noi, care urmărim aceste cifre, e o fericire de fiecare dată. Într-o singură săptămână, doar săptămâna trecută, am avut 9.000 de noi contracte de muncă", a subliniat ministrul Muncii.

Aceasta a precizat că "mediul de afaceri se mișcă foarte bine", în condițiile în care de la începutul anului și până în prezent sunt 10.100 angajatori activi în plus.

"Mai important decât orice, avem de la începutul anului și până în prezent 10.100 angajatori activi în plus, asta înseamnă că mediul de afaceri se mișca foarte bine. Aș vrea să vă spun că în momentul în care am negociat cu sindicatele și patronatele în Consiliul Tripartit salariul minim pe economie la 1.450 de lei, am avut surpriza foarte plăcută, nu ca patronatele să voteze în unanimitate salariul minim pe economie, dar unul dintre reprezentanți să spună următorul lucru: nu doar că susținem creșterea salariului minim pe economie, dar susținem întreg programul de guvernare, dacă faceți ceea ce ați propus pentru mediul de afaceri. Asta înseamnă că există încrederea mediului de afaceri în ceea ce se întâmplă în perioada aceasta. Mai mult decât atât, aș vrea să mai spun un lucru și anume că efectul pervers al creșterii salariilor este faptul că foarte mulți bani se întorc înapoi la bugetul de stat. Aproximativ 40% din creștere, 39,5% se întorc înapoi la bugetul de stat", a subliniat Vasilescu.

Ministrul Muncii susține că vor fi în Codul fiscal "foarte multe lucruri bune" pentru mediul de afaceri și că acum "se întâmplă lucruri revoluționare".

"Sigur, nu ne dorim să punem presiune pe mediul de afaceri și în Codul fiscal o să vedeți foarte multe lucruri bune care sunt prinse în programul de guvernare pentru mediul de afaceri. Este cam ceea ce s-a întâmplat în 2015, când a apărut Codul fiscal pe vremea guvernării PSD și oamenii de afaceri spuneau că este cel mai liberal Cod fiscal după 1989. Și acum se întâmplă lucruri revoluționare, dar concluzia este că nu ne dorim să punem noi biruri pe români, ne dorim să fiscalizăm totul, pentru că acolo în economia neagră sunt foarte mulți bani pe care trebuie să-i scoatem la suprafață, pentru că este nevoie de ei ca să funcționeze întreg programul de guvernare. Astăzi îmi spunea cineva că profesorii o să fie supărați fiind nevoiți să elibereze o chitanță dacă fac meditații și le-am spus: " Ghinion, nu o să mai poată să își ia șase case". Bineînțeles era o glumă, pentru că profesorii din România chiar nu au această problemă, la modul în care să ia atâția bani din meditații", a adăugat oficialul de la Muncă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

4 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

5 Așa arată soția premierului desemnat

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț