Ministrul Muncii: Salariile demnitarilor, primarilor și viceprimarilor se vor calcula pornind de la salariul mediu pe economie

Ministrul Muncii: Salariile demnitarilor, primarilor și viceprimarilor se vor calcula pornind de la salariul mediu pe economie

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat miercuri că în legea salarizării unitare va exista un capitol separat referitor la salariile demnitarilor, primarilor și viceprimarilor, arătând că acestea vor fi calculate pornind de la salariul mediu pe economie.

"Este un capitol separat pentru indemnizațiile demnitarilor, primarilor și viceprimarilor, care se calculează începând cu salariul mediu pe economie. De ce am făcut acest lucru? Cred că este o precizare care trebuie făcută, pentru că la toți ceilalți bugetari se pornește de la salariul de bază, la care se adaugă sporurile. Or, demnitarii, primarii și viceprimarii au indemnizații care nu cuprind niciun fel de sporuri, nici măcar sporul de vechime, și atunci, ca să fie pe o bază corectă pentru toată lumea, s-a optat pentru această variantă", a explicat Olguța Vasilescu în debutul ședinței de guvern.

Ea a subliniat că până în anul 2021 vor fi corectate toate "inechitățile" în sistemul de salarizare, urmând ca după acest an fiecare bugetar să beneficieze de o creștere egală a salariilor.

"Până acum, sindicatele au primit foarte bine această lege. Va trebui să o avem adoptată până la 1 iulie anul acesta", a adăugat ministrul Muncii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României