Ministrul polonez al apărării la primirea batalionului NATO: Putem în sfârșit să spunem că ne simțim în siguranță

Ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz, a participat marți la ceremonia ocazionată de sosirea batalionului multinațional al NATO ce va avea baza în Polonia și din care fac parte și militari români, oficialul polonez mulțumind Alianței Nord-Atlantice pentru acțiunile de garantare a securității țării sale 'în fața amenințării din est', o referire la Rusia, transmite agenția EFE.

'După mulți ani, acum putem în sfârșit să spunem că ne simțim în siguranță', a afirmat Antoni Macierewicz în timpul unui dejun de lucru cu militari din batalionul multinațional al NATO.

La summitul NATO de anul trecut s-a decis desfășurarea a patru batalioane în Polonia și în cele trei state baltice (Lituania, Letonia și Estonia) pentru consolidarea flancului estic al Alianței.

Batalionul din Polonia este alcătuit din militari americani, britanici și români. Trupele urmează să fie înlocuite periodic conform principiului rotației, pentru a nu se încălca Actul fondator NATO-Rusia.

Statele Unite vor mai avea și o brigadă desfășurată în Europa de Est. Brigada va fi alcătuită din 4.200 de soldați, tancuri și vehicule blindate și va participa la aplicații militare în statele din flancul estic al NATO.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

3 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

4 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

5 Așteptați-vă la ce e mai rău, cioclul a rămas pe poziție!

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea