Ministrul Rafila a cerut o anchetă, după incendiul de la Spitalul Robănescu din București. 110 copii au fost evacuați

Ministrul Rafila a cerut o anchetă, după incendiul de la Spitalul Robănescu din București. 110 copii au fost evacuați

Un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București. 110 copii au fost evacuați. Cei mai mulți dintre ei au probleme de neuromotorii. Tot personalul medical a fost evacuat. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut o anchetă.

Incendiu la un spital din Capitală FOTO/Razvan Manu

Flăcările au izbucnit la o anexă a spitalului. Pompierii spun că este o defecțiune la o instalație electrică. Incendiul s-a extins și la două mașini.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post transformator cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (în curtea Spitalului Robanescu). Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajari de fum, în acest moment acţionăm pentru localizarea acestuia şi limitarea propagării la spital”, a anunțat ISU Bucureşti-Ilfov.

La fața locului au fost trimise mai multe autoutilitare de pompieri și de la ambulanță. Pacienții au fost evacuați cu ambulanțele și au fost duși la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii „Marie Curie”.

„Pompierii militari bucureşteni intervin în aceste momente la Spitalul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu, loc unde s-a produs o explozie urmată de un incendiu la un post trafo din curtea spitalului, cu propagare la două autoturisme. Incendiul se manifestă cu flacără violentă şi degajări de fum”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pe Facebook.

Incendiul nu s-a extins, iar toți cei 110 copii au fost mutați la Spitalul Marie Curie.

„Primul gând a fost să evacuăm de urgență pacienții și aparținătorii. Spitalul este plin de fum. Cei 110 copii au afecțiuni neuromotorii, neurologice, sunt cărați pe targă, unii pacienți sunt ventilați”, a declarat directorul medical al Spitalului Robanescu, Andrada Mirea, la Antena 3.

Mai multe echipe de căutare-salvare verifică dacă a mai rămas cineva în spital.

Ministrul Rafila cere anchetă

Ministerul Sănătății anunță că în urma incidentului care a dus la explozia unui generator la spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime.

„Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea directorului medical Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situației”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Reprezentanții ISU anunță marți noaptea că pompierii au reușit să stingă incendiul de la Spitalul de copii Robănescu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafilla, a solicitat realizarea unei anchete.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?