Ministrul Raluca Prună: Sper ca în două luni să punem pe masa Guvernului legea DIICOT

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat joi că se lucrează la legea privind organizarea DIICOT, ea exprimându-și speranța ca, în maxim două luni, actul normativ să fie pe masa Guvernului.

"Pe agenda internă mai sunt chestiuni care trebuie făcute pentru ca DIICOT să primească sprijinul instituțional și de resurse de care are nevoie. Se lucrează la un proiect de lege care să facă din DIICOT ceea ce trebuie să fie, adică o structură specializată în parchet, care să fie organizată similar cu DNA. Suntem destul de înaintați cu această lege și sper ca în două luni cel mai târziu să putem pune pe masa Guvernului această lege", a afirmat Raluca Prună, la bilanțul DIICOT.

Ea a spus că această lege va însemna o mai bună dotare a DIICOT, în primul rând cu o proprie Poliție Judiciară.

"Se menționează în proiectul de lege că trebuie să avem un corp de poliție judiciară care să fie la dispoziția procurorului, în mod similar cu corpul de poliție judiciară care se află la dispoziția procurorilor din DNA, și acest lucru este pentru mine o prioritate. Vă asigur, ca ministru al Justiției, de întreaga mea determinare și susținere ca, într-un termen cât mai scurt, transferul unui corp de poliție judiciară în cadrul DIICOT să devină efectiv", a precizat Raluca Prună.

Ea a subliniat că MJ are o cooperare foarte bună cu conducerea DIICOT, iar această muncă a început sub mandatul fostului ministru al Justiției, motiv pentru care înțelege să continue acest proiect.

"Ceea ce mai poate face Executivul este să sprijine DIICOT, în măsura în care este posibil, pentru o mai bună relație interinstituțională cu structuri executive, în principal cu structuri ale MAI, dar nu numai. Ceea ce trebuie să facă Executivul și ceea ce trebuie să fac eu, MJ, este să mă asigur că statutul procurorului (...) nu este decuplat de statutul judecătorului. Avem rapoarte, inclusiv MCV, din care reiese că în România ar exista o diferență între judecător și procuror. Nu este cazul, o alegere s-a făcut la nivel constituțional și cred că statutul procurorului nu trebuie să fie pus în discuție", a mai declarat Prună.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 Așa arată soția premierului desemnat

5 Să-l salte procurorii! „Mi-a cerut să rețin avioanele la sol în ziua moțiunii!” Acuzații grave ale fostului di…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios