Ministrul Sănătăţii: Ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii va fi publicat cât de curând

Ministrul Sănătăţii: Ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii va fi publicat cât de curând

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, miercuri, că forma finală a ordinului privind testarea pentru COVID-19 în farmacii va fi publicată cât de curând.

"Avem planuri pentru creşterea capacităţii de testare. Astăzi am avut o întâlnire cu directorii din Ministerul Sănătăţii care sunt implicaţi în redactarea ordinului şi operaţionalizarea testării în farmacii. Discuţiile sunt avansate, suntem în etapa în care finalizăm procedurile de pregătire a personalului din farmacii, care va efectua activitatea de testare, urmând ca forma finală a ordinului să fie publicată cât de curând", a spus Ioana Mihăilă, după şedinţa de Guvern.

Ea a arătat că testele sunt disponibile atât în DSP-uri, cât şi în depozitele Ministerului Sănătăţii şi la Unifarm şi că acestea vor fi furnizate farmaciilor care s-au declarat interesate de derularea activităţii de testare de îndată ce ordinul va fi finalizat şi publicat. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…