Ministrul Tătaru: La Braşov nu suntem într-un focar ca la Suceava

Ministrul Tătaru: La Braşov nu suntem într-un focar ca la Suceava

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni, la Braşov, la începutul unei întâlniri cu autorităţile locale şi directorii de spitale din sistemul de stat şi privat, că judeţul Braşov nu este în situaţia Sucevei, "unde au existat nereguli între partea medicală, populaţie şi administraţia locală".

"La Suceava au fost o serie de nereguli între partea medicală, populaţie şi administraţia locală. (...) Când am spus partea medicală, m-am referit la management, corpul medical, DSP - care, la un moment s-a pierdut, nu a mai existat, s-au terminat anchetele epidemiologice în desfăşurare, la jumătate şi atunci transmiterea a fost comunitară, extinsă, agresivă. (...) Sunt realităţi în teren care, odată cu reaşezarea unor achiziţii de materiale sanitare de protecţie, izolarea la domiciliu, ar trebui ca aceste focare să fie limitate. Un focar mare este unul în care se pierde controlul. (...) Nu suntem nici la Braşov, Arad, Constanţa în astfel de focare", a declarat ministrul Sănătăţii.

Acesta a menţionat, totodată, că la Suceava, oraşul fiind în carantină, iar Spitalul Judeţean sub conducere militară, se încearcă "recâştigarea controlului", prin limitarea focarului. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”