Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă: Sportivii medaliați la Jocurile de la Rio merită respectul nostru

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă: Sportivii medaliați la Jocurile de la Rio merită respectul nostru

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, i-a felicitat pe sportivii români medaliați la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro într-un comunicat postat pe site-ul ministerului și a afirmat că aceștia ''merită respectul nostru''.

''Sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Rio merită respectul nostru, alături de echipa care a contribuit la succesul acestora, la cea mai importantă competiție sportivă din lume. Îi felicit și îi asigur de întregul sprijin pe care ministerul îl poate oferi pentru continuarea drumului lor către marea performanță'', afirmă Lipă în mesaj.

Ministrul se arată însă dezamăgit de faptul că rezultatele nu sunt pe măsura investițiilor ''fără precedent'' din sportul românesc în acest an.

''Din păcate, așteptările noastre, deși au fost mari, pe măsura investițiilor fără precedent din acest an, s-au dovedit a fi mai puțin confirmate de rezultatele finale. Așa cum am mai spus, înaintea Jocurilor Olimpice, este esențial să fim alături de sportivii care fac sau își doresc să facă înaltă performanță, dar mai ales să creăm cadrul pentru întregul sistem sportiv, inclusiv pentru cel de masă, incluzând și componenta educațională'', a subliniat Lipă, cvintuplă campioană olimpică la canotaj.

''Am încredere că responsabilii implicați în elaborarea noii Legi a Educației Fizice și Sportului vor înțelege importanța momentului delicat în care se află sportul românesc și vor oferi noul cadru de care sportul are nevoie'', a mai declarat ministrul Tineretului și Sportului.

România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii , una de aur, una de argint și trei de bronz.

Aurul a fost adus de echipa feminină de spadă (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea) și de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

Tricolorii au mai reușit, de asemenea, o clasare pe locul 4 (gimnastul Marian Drăgulescu la sărituri), trei locuri cinci (Corina Căprioriu — judo, cat. 57 kg, luptătorul de greco-romane Alin Alexuc — cat. 98 kg și sabrerul Tiberiu Dolniceanu), un loc 6 (gimnastul Andrei Muntean la paralele), două locuri șapte (judoka Andreea Chițu — cat. 52 kg, gimnasta Cătălina Ponor — bârnă) etc.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: A. Bunescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani