Ministrul Toader spune că miercuri va face public dosarul de candidatură al procurorului general

Ministrul Toader spune că miercuri va face public dosarul de candidatură al procurorului general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va face public, miercuri, dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr.

"Eu voiam să îmi îndeplinesc promisiunea să public astăzi, pentru că este un document mai amplu, dar după o zi din asta care a început (...) la prima oră şi a fost o zi intensă, cred că voi avea înţelegerea ca mâine să vin la prima oră şi ăsta să fie primul act. (...) Sigur, mâine e şi şedinţă de Guvern", a declarat Toader, la Ministerul Justiţiei.

Întrebat de jurnalişti dacă miercuri se va afla ce a făcut Augustin Lazăr când a depus acea candidatură, Toader a răspuns: "Da (...) nu ce a făcut, mai ales ce nu a făcut".

Ministrul Justiţiei anunţa luni că va publica marţi procedura şi graficul de numire, precum şi dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr.

"Mâine voi prezenta procedura şi graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Mâine voi face public şi conţinutul dosarului de candidatură. Pentru a observa eventualele neconcordanţe, preferabil ar fi să cunoaştem şi conţinutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat şi semnat decretul de învestitură. În mod normal, dosarele de la MJ, CSM şi Cotroceni trebuie să aibă un conţinut identic!", a scris Tudorel Toader, luni, pe Facebook. AGERPRES/ (AS - autor: Iulia Carciog, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria