Ministrul Transporturilor anunţă finalizarea lucrărilor de asfaltare pe DN68A

Ministrul Transporturilor anunţă finalizarea lucrărilor de asfaltare pe DN68A

Lucrările de asfaltare a DN68A au fost încheiate, iar în cursul săptămânii viitoare vor fi realizate ultimele marcaje şi acostamente, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

"Am fost astăzi într-o vizită pe DN68A Margina Holdea, acolo unde, în ultimele luni, s-au făcut lucrări de reabilitare. Am vrut să mă asigur că ne vom încadra în termenul promis acum 2 luni, pentru finalizarea proiectului: 10 iulie. Şi aşa va fi: lucrările sunt pe ultima sută de metri - asfaltarea este gata şi mai rămâne pentru săptămâna viitoare finalizarea ultimelor marcaje şi acostamente. Mă bucur să văd că am reuşit să readucem la un standard decent în câteva luni acest drum, care până acum a avut parte doar de cârpeli şi pe care se circula ca în Evul Mediu. Pe circa 4 km a fost nevoie de lucrări mai complexe, de refacere a fundaţiei, pentru care s-au folosit, spre exemplu:
7.000 de tone de mixtură asfaltică, 18.000 de tone de piatră spartă, 19.000 de tone de balast, geocompozit antifisură şi geocompozit anticontaminare - pe 30.000 de metri pătraţi", a subliniat Drulă.

Potrivit ministrului de resort, pe cei aproximativ 6 km care aveau fundaţia neafectată, Regională de Drumuri Timişoara a aşternut asfalt nou, respectiv două straturi plus geocompozit antifisură.

"Da, aceste lucrări de reabilitare erau necesare, dar asta este doar o soluţie temporară. Trebuie să închidem sectorul lipsă din A1, Lugoj - Deva Lot 2, sectorul tunelelor. Patru ani s-au pierdut pentru acest proiect, pe care l-am deblocat în primăvară şi, pe 10 mai, s-au depus în sfârşit candidaturile constructorilor la faza de precalificare", a precizat şeful de la Transporturi.

Acesta a adăugat că Lotul 2 este propus pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar în săptămânile următoare va fi anunţată lista scurtă cu primii şase calificaţi în cadrul licitaţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”