Ministrul Transporturilor: Rapoartele de atribuire pentru lotul 5 la Comarnic-Brașov și pentru varianta de ocolire Comarnic au fost semnate

Ministrul Transporturilor: Rapoartele de atribuire pentru lotul 5 la Comarnic-Brașov și pentru varianta de ocolire Comarnic au fost semnate

Rapoartele de atribuire pentru lotul 5 al autostrăzii Comarnic - Brașov, secțiunea Brașov-Cristian, și pentru Varianta de Ocolire Comarnic au fost semnate, astfel încât vor putea începe lucrările la cele două obiective de investiții, dacă nu vom avea contestații, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Pentru Comarnic și pentru tronsonul de autostradă Comarnic — Brașov chiar voiam să fac acest anunț. S-a semnat raportul de atribuire pentru lotul 5 de la autostrada Comarnic — Brașov, secțiunea Brașov-Cristian, cât și raportul de atribuire pentru Varianta de Ocolire de la Comarnic, astfel încât vor începe lucrările, dacă nu vom avea contestații în perioada următoare", a spus Cuc, prezent pe Aeroportul Aurel Vlaicu, la ceremonia de primire a celei de-a doua aeronave Boeing 737-800 NG care va intra în flota TAROM.

Potrivit ministrului, raportul de atribuire a fost semnat în cursul acestei săptămâni și urmează să se desemneze câștigătorul.

"Raportul de atribuire pentru Varianta de Ocolire Comarnic a fost semnat săptămâna aceasta și urmează să se desemneze câștigătorul. Sper să nu avem contestații. La Bușteni urmează în perioada următoare. Deci, ce a fost deblocat timp de doi ani uitați că se deblochează acum", a subliniat șeful de la Transporturi.

Tronsonul de autostradă Comarnic — Brașov este împărțit în 5 sectoare. Sectoarele 1 și 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brașov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură.

Lungimea totală a sectorului de autostradă Comarnic — Brașov este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenție este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro